HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Κρύο και Εγκυμοσύνη: Πως να προστατευτώ;

egkios

Μπορεί να τελειώνει ο Μάρτιος, αλλά νιώθουμε ότι ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ. Πως θα διαχειριστείτε λοιπόν το κρύο όταν είστε έγκυος ; 

Το πολύ κρύο των ημερών μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα, είτε είμαστε , είτε δεν είμαστε έγκυος. Αν όμως περιμένετε το παιδάκι σας να έρθει, και το κρύο σας αγκαλιάζει, ακολουθήστε τα παρακάτω tips: 

Ξεκινήστε τη μέρα σας δυναμικά

Λόγω του κρύου, το χειμώνα, μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας αργά. Αλλά αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας όταν περιμένετε παιδί. Εάν ξυπνάτε μετά τις 8, υπάρχουν πιθανότητες να θέλετε να παραλείψετε την προπόνησή σας ή ακόμα και το πρωινό, που είναι απαράβατος κανόνας για τις μέλλουσες μαμάδες. Ξεκινήστε λοιπόν τη ρουτίνα σας με τρόπο που να μπορεί να περιλαμβάνει υγιεινό πρωινό και κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης για τις έγκυες γυναίκες.

egkios

Πίνετε αρκετό νερό

Επειδή δεν ιδρώνετε τον χειμώνα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη νερού, καθώς είναι πιθανό να αφυδατωθείτε ακόμα και τους κρύους μήνες. Μην περιμένετε λοιπόν να διψάσετε και ενυδατωθείτε με σούπες, ζεστή σοκολάτα, αφεψήματα από βότανα ή ζεστά ροφήματα με λεμόνι. Αλλά, αποφύγετε τον πολύ καφέ (έως 200 mg ημερησίως), το τσάι, τους χυμούς και άλλα ζαχαρούχα ποτά,ειδικά με το κρύο. 

Τρώτε μια καλά ισορροπημένη διατροφή

Πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αντισταθείτε στην επιθυμία να έχετε επεξεργασμένα, λιπαρά και κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Η κατανάλωση λιπαρών τροφών μπορεί να επιδεινώσει την παλινδρόμηση και να οδηγήσει σε καούρα.

egkios

Παραμείνετε σωματικά δραστήριες

Είναι απαραίτητο να ασκείστε σε εσωτερικούς χώρους, καθώς έξω έχει κρύο. Το περπάτημα, η αεροβική και η γιόγκα είναι ό,τι πρέπει για να παραμείνετε σωματικά δραστήριες. Αλλά, μην παραλείψετε καθόλου την προπόνηση. Επίσης, αποφύγετε την υπερβολή. Ξεκινήστε μια ρουτίνα γυμναστικής μόνο μετά από υπόδειξη του γιατρού.

Νεότερα Άρθρα

Εργασία κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης: Τα do και τα dont’s

HerNews ka

Εγκυμοσύνη: Τι αλλαγές μπορεί να δείτε στο στήθος σας;

Her News b

Γονιμότητα: Πως θα αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος

Her News b