HerNews.gr
Pets Συνεντεύξεις

Αναστασία Παναγιωτοπούλου: Η ιδιοκτήτρια του THE PET μιλάει για την αλλαγή που θέλει να φέρει στον κόσμο των κατοικιδίων

THEPET

Η Αναστασία Παναγιωτοπούλου είναι η ιδιοκτήτρια του THE PET, ενός ιδιαίτερου shop για τους μικρούς μας φίλους.

Όλα τα προϊόντα που παρέχει το THE PET είναι ένας συνδυασμός των αναγκών ενός κατοικίδιου σε συνδυασμό με την καθημερινότητα του ανθρώπου του, με πρόσημο την αειφορία, την στήριξη μικρών επιχειρήσεων, την επιλογή eco-friendly υλικών μέσα σε ένα συγκεκριμένο αισθητικό πλαίσιο.

Η Αναστασία μιλάει στο HerNews και τη Χριστίνα Φωντή για την ιδέα του THE PET, το όραμα της, αλλά και την αγάπη της για τα ζωάκια..

Πως ξεκίνησε η ιδέα του THE PET ;

Η ιδέα του THE PET υπήρχε στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό… όχι ακριβώς με την τωρινή της μορφή, αλλά με πρωταγωνιστή τον Λεόν τον σκύλο μου. Η ύπαρξη ενός indie shop, με οικολογικά αντικείμενα για ανθρώπους αλλά και για σκύλους ήταν μια ιδέα που τριγύριζε επίμονα στο μυαλό μου για χρόνια, ενώ αποτελούσε πρωτίστως δική μου επιθυμία. To 2019 ξεκίνησε ως ένα etsy shop με εξατομικευμένα πορτρέτα κατοικιδίων και το Δεκέμβριο του 2021 πήρε “σάρκα και οστά” στο ολοκαίνουριο eShοp www.the-pet.shop.

THEPET

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το κλειδί της επιτυχίας του THE PET ;

Η μοναδικότητα του, καθώς τα προϊόντα που επιλέγουμε είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας σε μικρές επιχειρήσεις κυρίως στο εξωτερικό. Tα προϊόντα που θα βρει κανείς στο ΤΗΕ PET ανήκουν στο φάσμα των pet lifestyle brands έως είδη δώρων με θέμα τον σκύλο!

Έχουμε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη συλλογή από ethical & sustainable brands από όλο τον κόσμο. To κατάστημα μας ανανεώνεται διαρκώς, με νέες αφίξεις από χειροποίητα, eco-friendly, low waste pet lifestyle brands. Αγαπάμε τον πλανήτη, όσο αγαπάμε και τους σκύλους! Επιλέγουμε τα προϊόντα μας και τα είδη συσκευασίας μας, με οικολογικά κριτήρια, ενώ στηρίζουμε τις ηθικές/βιώσιμες μονάδες παραγωγής.

Ποιο είναι το όραμα σας ;

Στο THE PET οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου όσοι έχουν κατοικίδιο ή είναι πολύ φιλόζωοι θα μπορούν να βρουν τα πιο ποιοτικά είδη και αξεσουάρ, τόσο για τα κατοικίδια τους όσο και για τους ίδιους ή άλλους “σκυλογονείς”! Υπέροχα δώρα, με θέμα τι άλλο τον καλύτερο φίλο του άνθρωπου. Ένα one-stop-shop για τον σκύλο σου και τον άνθρωπο του!

Πιστεύουμε ότι ατομικά μπορούμε να κάνουμε την διαφορά φέρνοντας την αλλαγή στην κοινωνία, στηρίζουμε την φιλοσοφία του slow fashion, για αυτό έχουμε υιοθετήσει ένα οn-demand/ conscious consumption μοντέλο και τα αποθέματα μας ανανεώνονται βάσει της ζήτησης.

THEPET

Η αγάπη σας για τα ζωάκια πότε και πως ξεκίνησε ;

Ξεκίνησε την πρώτη στιγμή που αντίκρυσα το πρώτο σκυλάκι στο δρόμο. Και φυσικά την στιγμή που στο σπίτι μας μπήκε το πρώτο μας ζωάκι. Η μεγάλη μου αδυναμία όμως είναι ο Λεόν. Ο Λεόν είναι ο σκύλος μου.  Με τον οποίο είμαστε μαζί από το Μάρτιο του 2014, όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά έξω στο δρόμο.  Από τότε με ενδιαφέρει ενεργά η φιλοζωία και το pet industry, έτσι δημιούργησα το Doggo.gr, το 1ο  social media app για σκύλους και ασχολήθηκα με τη διοργάνωση pet friendly events, ταυτόχρονα με τη δουλειά μου ως Digital Brand Marketer στο Nelipot studio (www.nelipot.gr).

Η αγάπη μας για τα αδεσποτάκια αντανακλάται σε ο,τι κάνουμε για αυτό με κάθε αγορά άνω των 45 ευρώ, από το www.the-pet.shop χαρίζουμε αυτόματα 1 μαξιλάρα/κρεβάτι, σε ένα ζωάκι από μια φιλοζωική. Κάθε μήνα επιλέγουμε διαφορετική φιλοζωική! Το THE PET είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο η αγάπη για την φύση και τα ζώα κυριαρχεί. Είναι ένα εγχείρημα με πάνω από όλα οικολογική ευαισθησία.

THEPET

Πείτε μας μια ευχή για όλους εμάς και τους μικρούς μας φίλους για το υπόλοιπο του 2022..

Εκτός από την αγάπη μου για τους σκύλους, στο ΤΗΕ PET βρήκα την ευκαιρία να συνδυάσω με έναν τρόπο αρμονικό την αγάπη μου για το περιβάλλον. Επιλέγοντας οικολογικά προϊόντα από βιώσιμες και ηθικές επιχειρήσεις με οικολογικά κριτήρια. Η ευχή μου λοιπόν για το 2022 είναι να αρχίσουμε να δίνουμε αξία σε όσα έχουν πραγματικά σημασία. Aς σταματήσουμε να βλάπτουμε τη φύση και τα ζώα, ας σταματήσουμε να τη μολύνουμε… Ας ενώσουμε τις συνειδήσεις μας ως καταναλωτές, ως επαγγελματίες, ως γονείς και πολιτικά όντα. Για να φέρουμε μια θετική αλλαγή για να κάνουμε την γη ένα πιο υγιές, πιο πράσινο και πιο χαρούμενο μέρος για να ζούμε.

 

Ανακαλύψτε το νέο eco pawesome shop THE PET (www.the-pet.shop) και ακολουθήστε τo @thepetartshop στα social media!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ειδική Γραμματεία για Προστασία Ζώων Συντροφιάς: «Μην εγκαταλείπετε τα ζώα σας»

Her News

Βασιλική Ανδρίτσου: «Έγραφαν ότι γέννησα στα 46. Δεν με ένοιαξε ποτέ»

Her News

Βλάσσης Χολέβας: «Αν έβαζα τίτλο στη σχέση μου με τη Μαρίνα Πατούλη θα ήταν “πάθος για μόδα”»

Her News b