HerNews.gr
Beauty

Όμορφα και απαλά χέρια με 3 φυσικούς τρόπους

hands

Είναι τα χέρια σου συνεχώς σκασμένα και αφυδατωμένα; 

Σου χαρίζουμε 3 διαφορετικούς και φυσικούς τρόπους για να ενυδατώσεις τα χέρια σου αμέσως:

Πατάτα

Υπάρχει πάντα μια πατάτα στο καλάθι λαχανικών ή φρούτων που περιμένει κρυφά. Οι πατάτες έχουν λειτουργήσει καλά σε πολλούς ανθρώπους που αναζητούν ομοιόμορφο τόνο δέρματος ή καταπολεμούν τη φλεγμονή. Η ετυμηγορία δεν έχει ακόμη εκδοθεί σχετικά με το αν μπορεί να φωτίσει το δέρμα, αλλά έχουν αποτελεσματικότητα καταπολέμησης της ξηροδερμίας και του ερεθισμού.

Τρόπος παρασκευής

Για αυτή τη συνταγή πάρε μια μικρή πατάτα και βγάλε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σου. Ξεφλούδισε και βράσε την πατάτα όπως κάνεις συνήθως και μετά άφησέ την να κρυώσει. Πολτοποιήσέ την με ένα πιρούνι και μετά ανακάτεψε καλά με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Άπλωσε το μείγμα στα χέρια σου και άφησε το να δράσει για 15 λεπτά. 

hands

Aloe Vera 

Είτε είναι χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι ή φθινόπωρο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καλέσεις… σην Aloe Vera. Μπορεί να προσφέρει μια γλυκιά ανακούφιση από το τσίμπημα ενός εγκαύματος ή να βοηθήσει στην επούλωση του σκασμένου, ερεθισμένου και ξηρού δέρματος. Ως υγραντικό, αυτό το φυσικό συστατικό έλκει την υγρασία από την υγρασία του περιβάλλοντος στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, βοηθώντας το να γίνει πιο ενυδατωμένο. Η καταπραϋντική και ηρεμιστική δράση προέρχεται από ένα αντιφλεγμονώδες ένζυμο που ονομάζεται βραδυκινάση, το οποίο έχει επίσης αναλγητικές ιδιότητες που μειώνουν οποιαδήποτε φλεγμονή.

Τρόπος παρασκευής

Δεδομένου ότι αυτή είναι μια από αυτές τις θεραπείες που πιθανότατα θα χρησιμοποιείς περισσότερες από μία φορές, προχώρησε και φτιάξε μια μικρή extra παρτίδα από αυτήν. Χρησιμοποίησε 3 κουταλιές της σούπας Aloe vera, 2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε και περίπου 5 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου (έλαιο από σπόρους τριαντάφυλλου ή λιβάνι είναι και οι δύο καλές επιλογές). Ανακατεύεις και το βάζεις σε ένα μικρό γυάλινο βάζο. 

hands

Βούτυρο καριτέ

Αυτή η DIY αλοιφή με βούτυρο καριτέ είναι η τέλεια κρέμα χεριών για να φτιάξεις στο σπίτι σου. Μπορεί να το έχεις δει μαζί με άλλα συστατικά σε διάφορα προϊόντα περιποίησης δέρματος σε καταστήματα υγείας και ομορφιάς και να γνωρίζεις ήδη τα οφέλη του. Αν όχι, τότε μπορείς να μάθεις αμέσως ότι είναι θρεπτικό για το δέρμα και ότι έχει βιταμίνες Α και Ε που έχουμε ήδη καθιερώσει ότι είναι φίλοι μας. Επιπλέον, η προσθήκη ελαίου γλυκού αμυγδάλου και κεριού μέλισσας ενυδατώνει τα χέρια. Τα αποτρέπει από προβλήματα που σχετίζονται με το ξηρό δέρμα. Το πρώτο θρέφει και μαλακώνει ενώ το κερί μέλισσας βοηθά στο σχηματισμό ενός προστατευτικού στρώματος και παρέχει σφριγηλότητα. Αυτή είναι μια άλλη ευκαιρία να προσθέσεις ένα αιθέριο έλαιο. Η λεβάντα ή το λιβάνι συνιστώνται συχνά για μείγματα περιποίησης δέρματος DIY.

Τρόπος παρασκευής

Μέτρησε ¼ φλιτζάνι βούτυρο καριτέ, 2 κουταλιές της σούπας γλυκό αμυγδαλέλαιο και 1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας σε ένα πυρέξ ή άλλο δοχείο. Στη συνέχεια τοποθέτησε το σε ένα τηγάνι με βραστό νερό. Ανακατεύεις καθώς λιώνουν όλα και μετά αποσύρεις από τη φωτιά. Προσθέτεις όποιο έλαιο κρίνεις απαραίτητο, ανακατεύεις ξανά και είναι έτοιμο.

Νεότερα Άρθρα

Emma Roberts: Μας έδειξε το beauty hack για καλοσχηματισμένα φρύδια με μία οδοντόβουρτσα

HerNewskl

Δανάη Μπάρκα: Φόρεσε το τέλειο κραγιόν για καστανές επιδερμίδες

HerNewskl

Ο μύθος με τα καλλυντικά και το ψυγείο το καλοκαίρι

Her News