HerNews.gr
Σχέσεις

Μήπως ο σύντροφος σου δεν σε σέβεται; Αυτά είναι τα σημάδια

couple

Ένα από τα πιο σημαντικά «θεμέλια» μιας σχέσης είναι ο σεβασμός. Και ο σύντροφος σας πρέπει να σας σέβεται..

Γιατί να είσαι με κάποιον που δεν σε σέβεται ; Πολλές φορές όμως δεν είναι τόσο εμφανές όσο νομίζεις και η έλλειψη σεβασμού προκύπτει από μικρές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο σύντροφος σου …  Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια;

Ο σύντροφος σας  δεν σας ακούει

Το να ακούς είναι μια βασική ένδειξη σεβασμού και οι δύο θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να μιλήσουν για τις σκέψεις τους. Όταν ο ένας  διακόπτει, μιλάει  από πάνω, ή δείχνει περιφρόνηση για το άλλο πρόσωπο όταν μιλάει, η επικοινωνία αρχίζει να καταρρέει. Μαζί και ο σεβασμός!

Ο σύντροφος σας συζητάει ευαίσθητα θέματα σε ακατάλληλες στιγμές

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο σύντροφός σας δεν εξισορροπεί τις ανάγκες σας εκτός από τις δικές του. Για παράδειγμα, εάν ο σύντροφός σας θέλει να σας μιλήσει για κάτι ευαίσθητο και βλέπει ότι είστε αγχωμένοι ή ξέρει ότι περνάτε δύσκολες στιγμές, μια καλύτερη προσέγγιση μπορεί να είναι να σας ζητήσει μια στιγμή που θα αισθάνεστε καλύτερα και θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα δύσκολο θέμα.

Ο σύντροφος σας δεν σας αφήνει χώρο να ηρεμήσετε

Αν κάποιος ζητήσει χώρο για να καθαρίσει το κεφάλι του ή να ηρεμήσει, είναι σημαντικό να του τον δίνουμε. Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στη μέση μιας έντονης λογομαχίας με τον σύντροφό σας και του ζητήσατε προσωπικό χώρο και χρόνο για να επανέλθετε αργότερα στην κουβέντα σας. Αν απαντήσει ακολουθώντας σας και απαιτώντας να λύσετε το ζήτημα επί τόπου, είναι δείγμα ασέβειας. Και πάλι δεν λαμβάνει υπόψιν τις δικές σας ανάγκες. Αυτό είναι ασέβεια γιατί ξεπερνά ένα όριο που έχετε θέσει για τη δική σας ευημερία.

Ο σύντροφος σας είναι συχνά αγενείς

Ο σεβασμός αρχίζει με το να μην προκαλείς  βλάβη σε κανέναν. Αυτό περιλαμβάνει το να μην  πληγώνεις τα συναισθήματα σκόπιμα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα δικά του λόγια και τις πράξεις. Σκόπιμος κακοχαρακτηρισμός ,υποτίμηση , θυμωμένα λόγια, απειλητική γλώσσα, ή ακόμα και επικριτικός ή κατηγορηματικός τόνος είναι όλοι τους τρόποι που ο σύντροφός σας μπορεί να δείχνει την  ασέβεια του.

Νεότερα Άρθρα

Τι δεν πρέπει να πεις στον νυν σου για τον πρώην

Her News b

Ο έρωτας δεν είναι πάντοτε το κλειδι για την ευτυχία, εσύ είσαι

HerNewskl

Dating burnout: Μήπως σε έχουν κουράσει τα αποτυχημένα ραντεβού;

Her News