HerNews.gr
Ψυχολογία

Νιώθεις εκνευρισμό χωρίς λόγο; Υπάρχει εξήγηση

angry

Μήπως νιώθεις εκνευρισμό χωρίς να ξέρεις τον λόγο;

Είναι αρκετές οι φορές στην ζωή μας, που νιώθουμε ότι έχουμε εκνευρισμό, χωρίς να έχει συμβεί κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχει λόγος, απλά δεν είναι τόσο ορατός όσο πιστεύουμε. Ας δούμε μερικούς από αυτούς: 

Καλωσήρθες άγχος ..

Ο συνεχής εκνευρισμός σου έχει επιστημονική εξήγηση. Είναι πηγή και σύμπτωμα άγχους. Όταν νιώθεις, όμως, πως αυτό σε καταβάλλει, μίλα σε κάποιον κοντινό σου ή βγες μια βόλτα. Θα δεις τη διαφορά αμέσως, καθώς έτσι θα αποφορτιστείς..

angry

Σήμερα φοβάμαι..

Πέρα από κάποιο γεγονός μέσα στην ημέρα σου που μπορεί να πυροδοτήσει τον φόβο μέσα σου κι αυτός με τη σειρά του την ταραχή και τα νεύρα. Μπορεί βέβαια να φταίνε  οι γενικότερες φοβικές σκέψεις που μπορεί να έχεις μέσα σου και δεν μπορείς να τις ελέγξεις. Ώρα να κοιτάξεις λίγο βαθύτερα, και να δεις ότι όσο φεύγει ο φόβος φεύγει και ο εκνευρισμός.

Νηστικό αρκούδι..

Έχεις συναντήσει ποτέ τον όρο hangry (hungry & angry); Είναι αυτό που σου συμβαίνει όταν δε δίνεις στον οργανισμό σου την απαραίτητη ενέργεια κι αυτός παραπονιέται. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν δεν τροφοδοτείς τον οργανισμό σου με αρκετό νερό. Επομένως, εδώ η λύση είναι απλή και ξέρεις τι να κάνεις. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά όντως ισχύει. Η πείνα φέρνει εκενυρισμό.. και ο εκνευρισμός πονοκέφαλο. Θα δεις πως με την πρώτη μπουκιά θα υποχωρήσουν όλα.

angry

Αρχές κατάθλιψης..

Η κατάθλιψη δεν είναι μόνο έλλειψη διάθεσης, αλλά και θυμός. Ανεξέλεγκτα νεύρα που νιώθεις ενάντια σε όλους και όλα. Εδώ καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό ως προς το πώς μπορείς να εμβαθύνεις και να δεις πώς θα το αντιμετωπίσεις.

Το υποσυνείδητο λειτουργεί..

Μήπως έχεις ενοχληθεί με κάτι που δε συνειδητοποιείς ότι σε ενοχλεί; Κάποια οσμή, κάποια εικόνα ή αυτόματη σκέψη; Όλα αυτά είναι ερεθίσματα που δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μας προκαλούν νεύρα, όμως μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή μας αμέσως. Παρατήρησε, λοιπόν, τους παράγοντες εκείνους που σε οδήγησαν στον θυμό και ίσως καταλάβεις τι ευθύνεται. Όσο βρίσκεις τι σε ενοχλεί, τόσο φεύγει και ο εκνευρισμός. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

“Από Δευτέρα”: Η εβδομάδα ξεκίνησε, εσύ;

Her News b

Συναισθηματική πείνα: Τρόποι αντιμετώπισης!

Her News b

Πώς να γίνεις το… πρόβατο που φοβούνται οι λύκοι

Her News