HerNews.gr
Αφιερώματα

Ποιοι ξένοι ηγέτες έχουν μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων εν καιρώ ειρήνης

Πολλοί ήταν οι ηγέτες που δια ζώσης και καιρό ειρήνης με την φυσική τους παρουσία βρέθηκαν στο βήμα του Κοινοβουλίου για να απευθύνουν το δικό τους μήνυμα. Οι ξένοι ηγέτες που έχουν μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων εν καιρώ ειρήνης.

Τον πρώτο ηγέτη που θα μιλήσει στην Ελληνική Βουλή , όχι εν καιρώ ειρήνης, αλλά ενώ η χώρα του βρίσκεται σε έναν φρικτό πόλεμο από τις 24 Φεβρουαρίου, πρόκειται να αποτελέσει ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι αφήνοντας το ιστορικό του αποτύπωμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σε μια συμβολική ομιλία με ουσία και πολλαπλά μηνύματα ο ουκρανός Πρόεδρος θα μιλήσει μέσω διαδικτύου για 15 με 20 λεπτά στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ωστόσο πολλοί ήταν οι ηγέτες που δια ζώσης και καιρό ειρήνης με την φυσική τους παρουσία βρέθηκαν στο βήμα του Κοινοβουλίου για να απευθύνουν το δικό τους μήνυμα.

Τον Ιούλιο στις 18 του 1991 επί προεδρίας Αθανασίου Τσαλδάρη στην Βουλή των Ελλήνων μίλησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους επισκέφθηκε την Ελλάδα με την επίσημη ιδιότητά του ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Tον υποδέχτηκε ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

μιτσ_μπους

Ήταν ο πρώτος που πάτησε ελληνικό έδαφος μετά τον πρόεδρο Αιζενχάουερ. Η υποδοχή του έγινε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ η επίσκεψή του στιγματίστηκε από χιλιάδες διαδηλώσεις και επεισόδια.

bush1Στις 6 Ιουνίου του 2008 χαιρετισμό απηύθυνε στην ελληνική Βουλή ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Nicolas Sarkozy. Στην έδρα του προεδρείου καθόταν τότε ο αείμνηστος Δημήτρης Σιούφας.

Με μία θερμή ομιλία, που χαρακτηρίστηκε από την πρότασή του για ένα νέο σύνθημα, «Ελλάς-Γαλλία νέα συμμαχία», ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απευθύνθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Τότε είχε μιλήσει για πλήρη σύμπλευση με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ανακοίνωσε συνεργασία σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

ol2_4_2

Δύο χρόνια μετά το 2010 επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή της συμπλήρωσης των 50 ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

xristofias-vouli_iefimerida«Η ενότητα Κύπρου και Ελλάδας είναι γεγονός. Η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο είναι ζητούμενο», αλλά είναι απαραίτητη για να πετύχουμε την υλοποίηση του οράματος της επανένωσης, είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Διαβάστε περισσότερα στα Parapolitika.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φώφη Γεννηματά: Ο κόσμος αποχαιρετά μια μαχήτρια της ζωής – Η σημαντική διαδρομή της

Her News

Μεγάλη Πέμπτη: Η μέρα που παραδοσιακά βάφουμε τα αυγά για το Πάσχα – Γιατί επικρατεί το κόκκινο χρώμα

HerNews ka

Σαν σήμερα γεννιέται η βραβευμένη ποιήτρια Κική Δημουλά: “Ὁ ἔρωτας, ὄνομα οὐσιαστικόν, πολὺ οὐσιαστικόν”

Her News b