HerNews.gr
Beauty

Ενυδατική κρέμα ημέρας: Ποια να επιλέξω;

cream

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επιδερμίδα εκτίθεται στις ακτίνες του ήλιου, στην περιβαλλοντική ρύπανση, το μακιγιάζ κ.α. Οπότε τις ώρες αυτές χρειαζόμαστε μια κρέμα που να επικεντρώνεται στην προστασία και ενίσχυση της επιδερμίδας. Οι κρέμες ημέρας μπορεί να περιέχουν αντιηλιακά φίλτρα και συνήθως αποτελούνται από ελαφριά, άνετη υφή για να φοριούνται ακόμα και κάτω από το μακιγιάζ.

Τι κρέμα ημέρας πρέπει να επιλέξεις ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου;

cream

Λιπαρό δέρμα

Οι ελαφριές λοσιόν τείνουν να λειτουργούν καλύτερα για το λιπαρό δέρμα. Οι ενυδατικές κρέμες με άλφα-υδροξυοξέα βοηθούν στη διάλυση της περίσσειας λιπαρότητας, στην απολέπιση των πόρων και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.Ως αποτέλεσμα, οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να έχουν αντιγηραντικά αποτελέσματα.

Ευαίσθητο δέρμα

Αναζήτησε μια υποαλλεργική, χωρίς άρωμα ενυδατική κρέμα που περιέχει ελάχιστο αριθμό συστατικών και σκέψου να χρησιμοποιείς αποκλειστικά φυσικά προϊόντα εάν ταιριάζουν στις ανάγκες σου.

Ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα χρειάζεται μια πιο βαριά ενυδατική κρέμα σε πυκνότητα, όπως μια αλοιφή, για να χρησιμεύσει ως προστατευτικός φραγμός. Τα προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, πρωτεΐνες, λανολίνη ή ορυκτέλαιο βοηθούν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματός σας και στην προστασία της υγρασίας.

Κανονικό δέρμα

Τα άτομα με κανονικό δέρμα πρέπει να αναζητούν κρέμες, οι οποίες είναι πιο ενυδατικές από τις λοσιόν. Δεν θα πρέπει να είναι όμως τόσο παχύρρευστες όσο οι αλοιφές.

cream

Προσοχή! 

Ωστόσο, τα άτομα με δέρμα με τάση ακμής θα πρέπει να αποφεύγουν τις ενυδατικές  κρέμες με πάρα πολλούς διαφορετικούς τύπους οξέων. Kαθώς  αυτές μπορούν να ερεθίσουν  περαιτέρω την πάθηση. Για μια λίστα με τις κατάλληλες ενυδατικές κρέμες για λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, επισκεφτείτε έναν γιατρό. Επιπλέον, μια λίστα με μη φαγεσωρογόνες επιλογές μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για καλύτερο δέρμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hybrid Hair Color: Αυτό είναι το αγαπημένο χρώμα μαλλιών της Hailey Bieber!

HerNewskl

Ακμή: Οι 5 συχνότερες αιτίες που οδηγούν σε εξάρσεις

HerNewskl

Tantouring: Η νέα τεχνική contouring που αναδεικνύει την sunkissed επιδερμίδα

HerNewskl