HerNews.gr
Fitness

Μεταβολισμός: Μπορoύμε να τον ενισχύσουμε;

Ο μεταβολισμός είναι φυσικά ένας ευρύς όρος. Ως εκ τούτου, για να κατανοήσουμε καλύτερα σε τι αναφέρεται ο μεταβολισμός, θα πρέπει να τον αναλύσουμε με πιο συγκεκριμένους όρους. 

Καταρχάς δεν παραλείπουμε ποτέ το πρωινό. 
Το να τρώτε κάτι όταν σηκώνεστε το πρωί θα μπορούσε να βοηθήσει στην εκκίνηση του μεταβολισμού σας μετά από αρκετές ώρες νηστείας. Ακόμα κι αν δεν πεινάτε αρκετά για ένα μεγάλο πρωινό, μπορείτε να σκεφτείτε να φάτε κάτι μικρό, όπως ένα φρούτο, μόνο και μόνο για να δώσετε μια ώθηση στον μεταβολισμό σας.


Η σύνθεση των γευμάτων σας θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τον μεταβολισμό σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το πετύχετε είναι ακολουθώντας το Eat Well Plate, δηλαδή το μισό πιάτο σας περιέχει πολύχρωμα λαχανικά, το ένα τέταρτο έχει τρόφιμα ολικής αλέσεως και το άλλο τέταρτο μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης. Μην το ξεχνάτε αυτό. 

Επίσης η τακτική αερόβια άσκηση κάνει θαύματα.
Μια άλλη αλλαγή στον τρόπο ζωής που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας είναι η σωματική δραστηριότητα. Φυσικά, όσο πιο δραστήριοι είστε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε.

Τέλος να πίνετε σκέτο καφέ. 
Έρευνες έδειξαν πως η καφεΐνη που περιέχει ο καφές αυξάνει παροδικά το μεταβολισμό από 3 έως 11%. Επιπλέον, όπως και το πράσινο τσάι, ο καφές συμβάλλει στην καύση του περιττού λίπους.
Ωστόσο τα αποτελέσματα είναι μεγαλύτερα για άτομα που έχουν σχετικά μικρό ποσοστό λίπους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Aυτό είναι το αγαπημένο της πρωινό smoothie!

HerNewskl

Γιόγκα: 3 οφέλη που δεν περίμενες να έχει

Her News

Pilates…κάνουν καλό!

Her News