HerNews.gr
Fitness

Σχοινάκι: ο πιο fun τρόπος γυμναστικής!

Το σχοινάκι είναι μια άσκηση που απαιτεί από εσένα να τοποθετήσεις σωστά το βάρος σου στον σκελετό σου και είναι μια πολύ καλή και fun άσκηση. 

Για αυτόν τον λόγο, βοηθά στη βελτίωση της υγείας των οστών σου. Διότι για τους δρομείς το σχοινάκι είναι μια τέλεια άσκηση με πολλαπλά οφέλη: ενισχύσει τη δύναμη στις γάμπες, αυξάνει τις αντοχές σας και βοηθάει στην αναβάθμιση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σχοινάκι είναι μια εξαιρετική καρδιοαναπνευστική άσκηση. Γιατί; Το σχοινάκι μπορεί να είναι υψηλής έντασης. Αυτό σημαίνει ότι η απόκριση του καρδιακού ρυθμού στο σχοινάκι μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από άλλες μορφές cardio όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ ή το ποδήλατο.


Το σχοινάκι καίει τις θερμίδες εύκολα και κατατάσσεται πολύ υψηλά στις λίστες με τις καλύτερες ασκήσεις καύσης θερμίδων. Ο ρυθμός καύσης του κυμαίνεται από 667 έως 990 θερμίδες την ώρα.

Βοηθά στη σμίλευση στην περιοχή της γάμπας και γενικά του ποδιού. 
Eίναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αποκτήσεις τις υπέροχες γάμπες που πάντα ονειρευόσουν.

Μην ξεχνάς ότι, όταν πηδάς και τα πόδια σου ξεκολλούν από το πάτωμα, τότε γυμνάζεται η γάμπα σου, ενώ όταν προσγειώνεσαι ξανά στο έδαφος, βελτιώνεται η ελαστικότητά των τενόντων και της περιτονίας (δηλαδή του συνδετικού ιστού) που τους περιβάλλουν, γεγονός που τους βοηθά να αποθηκεύουν καλύτερα ενέργεια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική στο σπίτι : 4 λάθη που κάνεις και μπορεί να σε τραυματίσουν 

Her News b

Ποια προπόνηση καίει τις περισσότερες θερμίδες;

Her News

Tips ευεξίας για τον εαυτό μας όταν δεν νιώθουμε καλά

Her News