HerNews.gr
Καριέρα

Συνέντευξη για δουλειά: 5 SOS ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους

interview

Για να πετύχει ένας υποψήφιος σε μια συνέντευξη για δουλειά, ένα από τα πράγματα που χρειάζεται είναι και η καλή προετοιμασία. 

Οι απαιτητικές ερωτήσεις στην συνέντευξη, άλλωστε, οδηγούν πολύ συχνά σε βιαστικές απαντήσεις. Έτσι, για να αποφευχθεί μια αρνητική κατάσταση, καλό είναι να έχουμε προετοιμαστεί επαρκώς.  

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

Αυτή η ερώτηση είναι πολύ δύσκολη αν και μοιάζει αρκετά απλή. Τι χρειάζεται να πεις και τι να αφήσεις έξω από τη βιογραφία σου; Τι χρειάζεται πραγματικά να μάθει ο νέος σου εργοδότης ή υπεύθυνος προσλήψεων; Πρώτα από όλα, αλήθειες και μετά τι γνωρίζεις πάνω στο αντικείμενο της θέσης. Προηγούμενες σχετικές εμπειρίες, πράγματα που έμαθες από τη σχολή και γιατί διάλεξες αυτό που διάλεξες, με λίγα λόγια. Δεν χρειάζεται να πλατιάσεις σε αυτή τη φάση, ούτε να πεις τα εσώψυχα και πολλές λεπτομέρειες..

interview

Γιατί θέλεις αυτή τη δουλειά; 

Για να απαντήσεις στην ερώτηση πρέπει να έχεις κάνει έρευνα για την εταιρεία και τη θέση και να ξέρεις ακριβώς τι πρεσβεύει, τις αξίες και την αποστολή της. Αν έχεις και εσύ πάθος με την αποστολή, τις αξίες και τα προϊόντα της εταιρείας θα έχεις ενθουσιασμό το να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας και να δώσεις τις δεξιότητες, την ενέργεια και το χρόνο σου για αυτόν το σκοπό. Αν δεν βλέπεις ενθουσιασμό, τότε δεν είναι η κατάλληλη θέση για σένα.

Γιατί έφυγες από την προηγούμενη δουλειά; 

Λέμε μόνο την αλήθεια, χωρίς πολλές λεπτομέρειες εκτός αν ζητηθούν. Το σημαντικό είναι να μιλήσεις με σεβασμό και ευγένεια ακόμα και αν απολύθηκες. Η αγορά είναι πολύ μικρή και κανείς δεν θέλει έναν άνθρωπο που γκρινιάζει και κακολογεί τους άλλους γιατί αυτό θα κάνει και στο μέλλον λογικά.

interview

Πώς διαχειρίζεσαι το άγχος σου; 

Ο ερωτών δεν θέλει να ακούσει ότι δεν έχεις άγχος ή ότι προσπερνάς το άγχος και περνάς αμέσως στην επόμενη φάση. Θέλει να ακούσει το σχέδιο δράσης σου όταν εμφανιστεί το άγχος στο τραπέζι. (Όπως πχ, τεχνικές χαλάρωσης, μουσική, ένα τηλέφωνο σε κάποιον δικό σου).

Σε ποιο περιβάλλον αποδίδεις καλύτερα; 

Επειδή η διαδικασία εύρεσης προσωπικού είναι μια χρονοβόρα κατάσταση και ψυχοφθόρα κάποιες φορές, η ερώτηση αυτή γίνεται για να δει ο ερωτών αν μπορείς να ταιριάξεις με τα δεδομένα της εργασίας. Ακόμα και αν δεν ταιριάζουν οι συνθήκες με αυτό που έχεις συνηθίσει μπορείς να διαβεβαιώσεις ότι μπορείς να προσαρμοστείς με τους ρυθμούς αυτούς, μόνο αν είσαι πρόθυμος να το κάνεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Pleasanteeism: Η εργασιακή συμπεριφορά που βλάπτει την ψυχική σου υγεία

HerNewskl

Mobbing: Μήπως δέχεσαι bullying στη δουλειά;

Her News

Ο εκφοβισμός στην εργασία δεν μένει μόνο εκεί…

Her News