HerNews.gr
Γνώμες

«Τζωρτζίνα, Μαλένα, Ίριδα..» Ζώντας στην εποχή της φρίκης

Όταν η είδηση υπερβαίνει τη λογική, όταν ξεπερνά και τις πιο σοκαριστικές ταινίες θρίλερ, παρακολουθείς αποσβολωμένος. Δεν κλαις. Το συναίσθημα παγώνει. Από τη φρίκη που πλανάται στην εποχή μας. Εκεί που τελειώνει η λογική και ξεκινά η παράνοια.

Γράφει η Μπάγια Αντωνοπούλου

Τρία μικρά αγγελούδια, η Τζωρτζίνα, η Μαλένα και η Ίριδα μιλούν από τον τάφο τους και δείχνουν το δολοφόνο τους. Το χέρι που τις αγκάλιασε στην πρώτη τους ανάσα, τους έκοψε το νήμα της ζωής.

Το σενάριο που περνούσε από το μυαλό όλων, επιβεβαιώνεται. Ποια τιμωρία είναι αρκετή για το πιο αποτρόπαιο έγκλημα στα ελληνικά δεδομένα;

Άποψη μου, καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή στο τέρας που αφαίρεσε τη ζωή σε παιδιά που δεν πρόλαβαν να τη χαρούν.

Η υπόθεση της Πάτρας είναι ότι πιο συγκλονιστικό έχει βιώσει η εποχή μας. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα από μια σύγχρονη Μήδεια. Η Μήδεια, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, σκότωσε τα δύο απο τα παιδιά της. Αυτή την ώρα, όλη η Ελλάδα έχει στο μυαλό της τη δολοφονία τριών παιδιών..Της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Δεν ξέρω αν νιώθω ανακούφιση που συνελήφθη το τέρας ή απελπισία που τελικά επιβεβαιώνεται η δολοφονία..

Αναρωτιέμαι.

Κανείς δεν γνώριζε; Κανείς δεν κατάλαβε; Κανείς δεν ασχολήθηκε; Δεν προβληματίστηκε; Τώρα τι θα βγουν να πουν; Παρακολουθώ με κομμένη την ανάσα τις φρικιαστικές λεπτομέρειες και νιώθω ότι αυτή η κοινωνία δεν μας αξίζει.

Άλλοι παλεύουν μια ολόκληρη ζωή να αποκτήσουν ένα παιδί..

Μιλούσα σήμερα με μια φίλη. Μετά από 4 αποτυχημένες εξωσωματικές, απογοήτευση, πόνο ψυχικό και σωματικό, μου είπε κλαίγοντας: «Εμείς παρακαλάμε το Θεό να μας δώσει ένα παιδί, πως το έκανε; Μην την αποκαλείτε μάνα.» Ποσό δίκιο έχει..

Ένα μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ που για ακόμα μια φορά απέδειξε ποσό καλά ξέρει να κάνει τη δουλειά της.

Ένα μπράβο στους δημοσιογράφους που, αφήνοντας στην άκρη την απέχθεια που νιώθει κάθε άνθρωπος μαθαίνοντας τις λεπτομέρειες της παιδοκτονίας, έπεσαν πάνω στο πιο συγκλονιστικό ρεπορτάζ της εποχής μας. Δεν θα τους αναφέρω ονομαστικά, ξέρετε ποιοι είναι. Αυτοί που στην αρχή λοιδορήθηκαν και στο τέλος δικαιώθηκαν.
Η δημοσιογραφία δεν είναι εύκολη δουλειά, πίσω από τα τηλεοπτικά φώτα κρύβεται ένα βαθύ σκοτάδι, στην εποχή της φρίκης.

Για το πιο ειδεχθες έγκλημα, τον λόγο πλέον έχει η ελληνική δικαιοσύνη..

Μπάγια Αντωνοπούλου

Νεότερα Άρθρα

Τα 3 “ποτέ”

Her News b

Φιλία ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα. Γίνεται;

Her News

Τέμπη: Μετά την άρνηση… – Γράφει ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης

HerNews ka