HerNews.gr
Γνώμες

“Μαμά, με αγαπάς; Γιατί εγώ, σου δίνω την ζωή μου”

mom

Είναι αμέτρητες οι φορές που έχω ρωτήσει την μαμά μου, αν με αγαπάει. Από όταν ήμουν μικρό παιδάκι, μέχρι τώρα που είμαι μεγάλη γυναίκα.

Και δεν την ρωτούσα , για να μάθω. Την ρωτούσα πάνω στους πιο μεγάλους τσακωμούς μας, στις πιο δύσκολες στιγμές.. αλλά και στην καθημερινότητα μας, πριν κοιμηθώ, όταν με έπιανε άγχος για κάτι, όταν κάποιος με πλήγωνε… Και αυτό ήταν η λύτρωση μου.. Μαμά μου, με έμαθες να αγαπάω με όλη μου την ψυχή, με όλη μου την καρδιά. Μα μαμά, δεν μου έμαθες πως να μην στεναχωριέμαι με αυτά που συμβαίνουν. Για αυτό χθες το βράδυ, όταν έγραφα για τα γεγονότα των ημερών, σε ρώτησα.. «Μαμά, με αγαπάς;»

Γράφει η Χριστίνα Φωντή

Και την απάντηση σου, δεν την θέλησα. Την ήξερα. Την νιώθω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πόσο τυχερή είμαι που μεγάλωσα μέσα στην αγάπη που μου δώσατε εσύ, ο μπαμπάς, η γιαγιά, η αδερφή μου. Πόσο τυχερή είμαι που το χέρι σου μου έδωσε μόνο χάδια. Που το χέρι σου μαμά μου, με τράβηξε από μια «μαύρη θάλασσα» όταν περνούσα δύσκολα , και δεν με έσπρωξε βαθιά.. να πνιγώ. Ήσουν και είσαι το άτομο που τρέχω σε αυτό όταν δεν μπορώ να «πάρω ανάσα», εσύ, δεν θα μου στερούσες ποτέ τον αέρα μου..

mom

Μαμά, πως μπορεί κάποιος να κάνει κακό στο παιδί του; Πως μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό; Μαμά, αν δεν με αγαπάς εσύ πιο πολύ από όλους, τότε ποιος θα με αγαπήσει; Και όμως, και σε αυτές τις ερωτήσεις ξέρω την απάντηση.. γιατί εσύ μου τα έμαθες όλα.

«Για τα παιδιά μου, θα έδινα και την ζωή μου» μου είπες μια μέρα.. και σου απάντησα «και εγώ, για εσένα» .. Μα μαμά.. κάποιες ζωές δόθηκαν, μα όχι από αγάπη.

mom

Και σε ρωτάω ξανά.. «Με αγαπάς;» .. και ξέρω, μα δεν θα χορτάσω ποτέ να το ακούω, ειδικά τώρα.

 

Χριστίνα Φωντή

Insta https://instagram.com/christinafonti_
FB https://facebook.com/xxfontis
Twitter https://twitter.com/fontifonti_

 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ο έρωτας φοβίζει; Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka

HisStories: Η ιστορία της κακοποιημένης Κωνσταντίνας είναι γροθιά στο στομάχι

Her News b

Ημέρα Ευτυχίας: Τι να κάνεις για να βρεις την ευτυχία

Her News