HerNews.gr
Σχέσεις

Διαζύγιο: Τι φοβόμαστε και δεν επιλέγουμε τον χωρισμό;

divorce

Γιατί φοβόμαστε τόσο να πάρουμε διαζύγιο από έναν γάμο;

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι που ενώ υπάρχουν προβλήματα σε ένα ζευγάρι, δεν χωρίζουν. Κυρίως όλοι αυτοί οι λόγοι βασίζονται στον φόβο που μπορεί να υπάρχει για το διαζύγιο. Τι είναι αυτό που τελικά φοβόμαστε;

Φοβόμαστε το άγνωστο

Η εμπειρία του χωρισμού είναι διαφορετική ανάλογα τη συνθήκη, αλλά και την ηλικία στην οποία την περνάς. Όσο αποφασισμένη κι αν είσαι για τον χωρισμό αυτόν, οι φοβικές σκέψεις για το άγνωστο μπορούν να σε κρατήσουν πίσω. Πώς μπορείς να μάθεις να ζεις ξανά μόνη; Πώς θα αναλάβεις πλήρως την ανατροφή των παιδιών; Πώς θα μπορέσεις να συντηρήσεις σωστά τον εαυτό σου; Πώς θα το ανακοινώσεις στα παιδιά και στους οικείους σου; Τι θα πει ο κόσμος; Αυτές οι σκέψεις μπορεί τώρα να σου φαντάζουν τρομακτικές, όμως να θυμάσαι πως απλώς καθυστερείς μία πληγή που είναι δεδομένο πως θα ανοίξει. Η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά και πολύ καλύτερα.

divorce

Φοβόμαστε την επόμενη ευκαιρία

Μετά από μία μακροχρόνια σχέση ή έναν γάμο, είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείς πως θα μπεις ξανά στη διαδικασία να μάθεις τα πάντα από την αρχή, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις. Το πρώτο ραντεβού, η αμηχανία, τα συναισθήματα, η γνωριμία, τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κλπ. Ο φόβος για το άγνωστο μπορεί εύκολα να σε κρατήσει δέσμιο σε μία σχέση τοξική και τελειωμένη. Για τους περισσότερους είναι ευκολότερο και πιο βολικό να μείνουν σε μία ήδη γνώριμη κατάσταση, την οποία γνωρίζουν πως να διαχειριστούν. Δεν κερδίζουν, αλλά τουλάχιστον δε ρισκάρουν. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να δώσεις στον εαυτό σου ακόμη μία ευκαιρία να απολαύσει πράγματα νέα και ξεχωριστά.

divorce

Φοβόμαστε ότι ίσως είναι καλύτερα να είμαστε μόνοι

Αυτή είναι μία από τις βασικές αντιλήψεις που κρατάνε τους ανθρώπους σε μία άδεια και τελειωμένη σχέση. Συχνά, θα ακούσεις ανθρώπους να λένε, «Ε, μετά από τόσα χρόνια δεν έχει νόημα να χωρίσουμε». Κι όμως έχει. Η απόφαση του να μείνεις σε μία σχέση που έχει τελειώσει, σίγουρα δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα. Αντιθέτως, η απόσταση μεταξύ του ζευγαριού σταδιακά μεγαλώνει κι αυτό επιφέρει περισσότερα προβλήματα τόσο στο ίδιο, όσο και στην ευρύτερη οικογένεια.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε rebound σχέση

Her News

Situationship: Ένας από τους πιο τοξικούς όρους στο dating!

HerNewskl

Έρωτας με διαφορά ηλικίας

Her News b