HerNews.gr
BRIDE NEWS

Εναλλακτικές ιδέες για το πέταγμα της ανθοδέσμης

Το πέταγμα της ανθοδέσμης είναι ένα έθιμο που χαρίζει γέλιο και αποτελεί ένα καλό διάλειμμα στο γλέντι του γάμου. Αν και ξενόφερτο (ξεκίνησε από την Αγγλία ή τη Γαλλία), είναι πολύ συνηθισμένο στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Οι ρίζες του εντοπίζονται στο μεσαίωνα, όταν οι ελεύθερες κοπέλες κυνηγούσαν τις νύφες για πάρουν λίγη από την τύχη τους, κόβοντας ένα κομμάτι από το φόρεμά τους. Καθώς έτρεχαν για να γλιτώσουν, οι νύφες πετούσαν την ανθοδέσμη τους για αντιπερισπασμό.

Με τον καιρό,  καθιερώθηκε στους γάμους ως έθιμο και όποια κοπέλα έπιανε την ανθοδέσμη θεωρούταν ότι έπαιρνε την τύχη της νύφης, δηλαδή θα ήταν η πρώτη που θα παντρευόταν.

Αν αυτό σας φαίνεται βαρετό ή θέλετε να πρωτοτυπήσετε, σας προτείνουμε εναλλακτικές ιδέες για να το ενσωματώσετε τη δεξίωσή σας.

Γαϊτανάκι της ανθοδέσμης.
Όχι, οι ελεύθερες οι φίλες της νύφης δεν καλούνται να χορέψουν το γαϊτανάκι της παράδοσης. Η νύφη κράτα στα χέρια της την ανθοδέσμη και μια δέσμη από κορδέλες. Κάθε ελεύθερη φίλη της πιάνει την άλλη άκρη μιας από τις κορδέλες και στέκεται απέναντί της. Με το σύνθημα του DJ, η νύφη πετά στον αέρα την ανθοδέσμη και οι κοπέλες τραβούν τις κορδέλες. Η κοπέλα που διάλεξε την κορδέλα που ήταν δεμένη στην ανθοδέσμη είναι και η τυχερή.

Τα μπερδέματα
Εναλλακτικά, η νύφη δένει στην ανθοδέσμη τόσες κορδέλες, όσες είναι οι ελεύθερες φίλες της. Έπειτα δίνει την άκρη της κορδέλας σε κάθε κοπέλα και τις τοποθετεί σε κύκλο. Οι κοπέλες τεντώνουν τις κορδέλες σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, έτσι ώστε η ανθοδέσμη να σηκωθεί στον αέρα, στο κέντρο του κύκλου. Η νύφη παίρνει ένα ψαλίδι και κόβει μια μια τις κορδέλες στην τύχη. Η τελευταία κορδέλα που θα μείνει δεμένη στην ανθοδέσμη ανήκει στην τυχερή που θα την κερδίσει.

Διαβάστε περισσότερα στο Ετοιμάζω Γάμο

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Κλασσικό μπλε: Πώς να το βάλετε στον γάμο σας

Her News

Νυφικά και Βραδινά Φορέματα γάμου: Η συλλογή 2023 του Atelier Rene θα σε εντυπωσιάσει!

Her News

Νυφικό φόρεμα: Γιατί το να το ράψεις στα μέτρα σου είναι η καλύτερη επιλογή

Her News