HerNews.gr
Beauty

Γυναίκα άνω των 40: Η σωστή αντιμετώπιση σημαδιών γήρανσης

gynaika 40

Οι γυναίκες, στις ηλικίες μεταξύ 30-40 ετών, τείνουν να εμφανίσουν ελαφρώς πιο έντονα σημάδια γήρανσης. Υπάρχουν τρόποι για να τα φροντίσουμε και συμβάλλουμε στη λείανσή τους;

Ο David Lortscher, MD, πιστοποιημένος δερματολόγος και ιδρυτής της τηλεδερματολογικής πρακτικής «Curology», υποστηρίζει αυτή τη θέση, τονίζοντας ότι τα σημάδια γήρανσης, κάνουν σε αυτές τις ηλικίες την εμφάνισή τους.

Ο φυσικός κύκλος ζωής του δέρματος αρχίζει να επιβραδύνεται, που σημαίνει ότι εμφανίζεται η εμφάνιση αποχρωματισμού, ρυτίδων, χαλάρωσης και μείωσης της παραγωγής κολλαγόνου» αναφέρει στο Healthline. Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί επίσης να πυροδοτήσουν την ακμή των ενηλίκων -θυμίζοντάς τα εφηβικά ξεσπάσματα.

gunaika 40

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης δέρματος στα 40 σας, τώρα είναι η ώρα.

Οι δύο κατηγορίες συστατικών είναι η βιταμίνη C και τα ρετινοειδή. Αυτά τα δύο τοπικά συστατικά υποστηρίζονται από δεκαετίες έρευνας και κλινικών δοκιμών.

Χρησιμοποιούνται για την τόνωση του κολλαγόνου, την πρόληψη και τη θεραπεία των υπαρχουσών ρυτίδων, ακόμη και για την καταπολέμηση της ακμής.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχουμε με τα ρετινοειδή, ωστόσο: Οδηγούν σε φωτοευαισθησία, επομένως η αφοσιωμένη καθημερινή χρήση αντηλιακού υψηλού SPF πλήρους φάσματος (ελάχιστο SPF 50) είναι απαραίτητη.

Η πολύτιμη «συνταγή» θέλει την βιταμίνη C να εφαρμόζεται το πρωί και τα ρετινοειδή το βράδυ. Επενδύοντας σε skincare προϊόντα με τα παραπάνω συστατικά, προωθούμε την ανάπτυξη κολλαγόνου, καταπολεμάμε τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης, αλλά ακόμη και τυχόν βλάβες που έχουν γίνει στο δέρμα από τις ακτίνες UV.

Επιπλέον, αυτός ο συνδυασμός που συστήνεται για όλες τις γυναίκες στην ηλικία των 40, αλλά και νεότερες, είναι μία αντιοξειδωτική δύναμη που αντιμετωπίζει επίσης την υπερμελάγχρωση, συμπεριλαμβανομένων των ουλών ακμής και των ηλιακών κηλίδων.

gynaika 40

Το δέρμα μας πολλές φορές μιλάει, το μόνο που χρειάζεται είναι να το ακούσουμε. Μας τραβάει όταν είναι αφυδατωμένο, μας ενοχλεί όταν βγάλουμε σπυράκι, μας φανερώνει κάποια κηλίδα όταν έχουμε την επιδερμίδα μας εκτεθειμένη στον ήλιο.

Οπότε τώρα γνωρίζουμε τι χρειάζεται μια γυναίκα στην ηλικία των 40, ώστε να περιβάλλει με αγάπη την επιδερμίδα της και ν’ αντιμετωπίσει τα σημάδια γήρανσης.

Συνοψίζοντας:

Ρετινοειδή – το βράδυ
Βιταμίνη C – το πρωί
Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF – καθημερινά, το πρωί

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Beyonce: Κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ μετά από 6 χρόνια!

HerNewskl

Eνυδατική κρέμα σώματος: Ποια είναι τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνετε;

HerNewskl

Lip Gloss Μανικιούρ: To nail trend που έχει λατρέχει το red carpet

HerNewskl