HerNews.gr
Fitness

Τι απαγορεύεται να καταναλώσεις μετά από την γυμναστική;

fitness

Μόλις τελείωσες της γυμναστική σου και πεινάς;

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς, μετά από την άσκηση νιώθουμε την αίσθηση της πείνας. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Ήξερες όμως ότι μετά την γυμναστική πρέπει να προσέχουμε ακόμα περισσότερο τι τροφές θα καταναλώσουμε; Οι παρακάτω επιλογές είναι απαγορευτικές:

Οι επεξεργασμένες μπάρες

Μην πέσεις στην παγίδα να χορτάσεις γρήγορα με μια μπάρα για μετά την προπόνηση. Μπορεί να είναι η εύκολη λύση αλλά δεν είναι η ιδανικότερη λόγω των συστατικών που περιέχει. Απόφυγε ό,τι περιέχει ασπαρτάμη και κάνε πιο υγιεινές επιλογές που το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει ευκολότερα όπως για παράδειγμα μια μπανάνα, ξηροί καρποί ή φυστικοβούτυρο.

fitness

Τα low-carb γεύματα

Μπορεί όταν σκέφτεσαι τα γεύματα μετά την προπόνηση το μυαλό σου να πηγαίνει κατευθείαν στην πρωτείνη αλλά εξίσου σημαντικοί είναι και οι υδατάνθρακες. Γιατί; Διότι οι μύες χρησιμοποιούν τις αποθήκες γλυκογόνου που διαθέτουν κατά τη διάρκεια της άσκησης με αποτέλεσμα να χρειάζονται ανανέωση. Η καλύτερη πηγή υδατανθράκων για μετά τη γυμναστική ώστε να μην βαρύνεις: φράουλες, μπανάνες, μύρτιλλα και ακτινίδια είναι μόνο λίγες από τις επιλογές σου.

fitness

Τα shake πρωτεΐνης με προσθήκη ζάχαρης

Τα πρωτεϊνικά shake είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις όσον αφορά τη διατροφή μετά από μια απαιτητική προπόνηση. Πρέπει όμως να προσέξεις τι επιλέγεις καθώς πολλά πρωτεινικά σκευάσματα του εμπορίου περιέχουν μεγάλες ποσότητας έξτρα ζάχαρης που δεν σου χρησιμεύουν σε τίποτα. Μην ξεγελιέσαι όμως, εξίσου κακό στο σώμα κάνουν και τα shake με γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη. Για να χαρίσεις λίγη γλύκα στο shake σου πόνταρε στα φρούτα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική που μπορείτε να κάνετε στην εγκυμοσύνη

Her News

Re-treatyouself: Αυτόν τον Μάιο χάρισε στον εαυτό σου ένα διήμερο χαλάρωσης και ανανέωσης στο ανοιξιάτικο Πήλιο

Her News b

Τζένιφερ Άνιστον: Αυτές είναι οι wellbeing συνήθειες της!

HerNewskl