HerNews.gr
Ψυχολογία

Υπερένταση: Εύκολοι τρόποι να την καταπολεμήσεις

tension

Μετά από μία εξουθενωτική ημέρα δουλειάς και λοιπών υποχρεώσεων το μόνο που σκέφτεστε είναι η ώρα και η στιγμή που θα ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας και θα αφεθείτε στην «αγκαλιά του Μορφέα». Όταν όμως τελικά φτάνει εκείνη στιγμή σας πιάνει υπερένταση..

Η αλήθεια είναι ότι η υπερένταση είναι ένα συχνό φαινόμενο για πολλούς καθώς συνήθως προέρχεται από το άγχος. Φυσικά στην καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι παλεύουμε με το άγχος, άρα και με πιθανή υπερένταση. Υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις και να διώξεις την υπερένταση μακριά..

Ας δούμε τους τρόπους αυτούς:

Κρύο νερό στο πρόσωπο 

Ένα splash κρύου νερού στο πρόσωπο και το λαιμό σου θα αποτελέσει την ανάσα δροσιάς που χρειαζόσουν χαμηλώνοντας και τη θερμότητα, την οποία η υπερένταση προκαλεί στο σώμα σου.

tension

Ανάσες 

Εισπνοή 4 δευτερόλεπτα και εκπνοή άλλα 4. Επανάλαβέ το για 4 φορές και νιώσε καινούργιος άνθρωπος. Μαζί με τον αέρα που βγάζεις από μέσα σου θα διώξεις μακριά και αρνητικές σκέψεις και καταστάσεις, αδειάζοντας, την ίδια στιγμή, και το μυαλό σου.

Νερό

Πέρα από την ιδιαίτερη προσοχή που θα πρέπει να επιδείξεις στη διατροφή σου, αποφεύγοντας, για παράδειγμα, αλκοόλ και καφεΐνη, η αύξηση κατανάλωσης του νερού θα σε ενυδατώσει σε βάθος. Kαι θα βοηθήσεις στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού ως προς πολλαπλές κατευθύνσεις.

tension

Βότανα

Όσο μεγάλη αγγαρεία κι αν φαντάζει στην εκάστοτε στιγμή, βρες τη δύναμη και σήκω από το κρεβάτι. Pιάσε την αγαπημένη σου κούπα και φτιάξε ένα χαμομήλι. Πλέον υπάρχουν πολλά βότανα στην αγορά που θα μπορούσες να επιλέξεις με ευεργετικές ιδιότητες επί του θέματος, όμως με το λευκό λουλούδι ξέρεις ότι έχεις εγγυημένα, πατροπαράδοτα και δοκιμασμένα αποτελέσματα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

3 Τρόποι για να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση

Her News

Το να μάθουμε να λέμε όχι είναι απαραίτητο για την ευτυχία και την ψυχική μας υγεία

HerNews ka

Lucky Girl Syndrome: Πώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας σύμφωνα με τους ψυχολόγους;

HerNewskl