HerNews.gr
Beauty

Δυσχρωμία στο πρόσωπο: Με αυτά τα έλαια θα την εξαφανίσετε

oil

Αν έχετε εμφανίσει δυχρωμία στο πρόσωπο σας, αυτά τα έλαια θα σας βοηθήσουν..

Η δυσχρωμία είναι κάτι πολύ σύνηθες όσο μεγαλώνουμε, αλλά και όσο ταλαιπωρούμε το δέρμα μας. Δυσχρωμία μπορούμε να πάθουμε και από την έκθεση μας στον ήλιο. Πως μπορούμε όμως να την εξαφανίσουμε; Ας δούμε τα παρακάτω έλαια που θα βοηθήσουν:

Τea Tree Oil

Το ισχυρό αυτό αιθέριο έλαιο που δεν έχει σχέση με το τσάι έχει γίνει αντι­κείμενο πολλών διεθνών επιστημονικών ερευνών. Μεταξύ άλλων έχει αποδειχθεί ότι χάρη στα 14 τερπέ­νια που περιέχει, είναι πράγ­μα­τι εξαιρετικά αποτελε­σμα­τικό για πολλές και ποικίλες εφαρμογές. Μία από αυτές είναι και η ικανότητά του να ξεθωριάζει τις δυσχρωμίες του δέρματος οι οποίες οφείλονται σε τραυματισμό, κυρίως γιατί προάγει  τη γρηγορότερη επούλωσή του πριν προλάβει να αφήσει σημάδι.

oil

Έλαιο λεβάντας 

Φημίζεται για την ικανότητά της όσον αφορά στη μείωση των δυσχρωμιών ενθαρρύνοντας την ανανέωση των κυττάρων ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει τη δράση των μελανοκυττάρων. Χάρη στον οξικό λιναλυλεστέρα (linalyl acetate), έναν φυσικό εστέρα, η λεβάντα επιταχύνει την επούλωση και μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού ουλών και δυσχρωμιών. «Για το ιδανικό αποτέλεσμα, συνδυάστε την με έλαιο βάσης από ρόδι, συνιστούν  αμερικανοί δερματολόγοι.  Κι αυτό γιατί έχει υψηλό μοριακό βάρος το οποίο αφομοιώνεται άριστα από την επιδερμίδα μεταφέροντας πιο βαθιά όλες τις ωφέλιμες ουσίες της λεβάντας.

Αιθέριο έλαιο λιβάνι 

Εκτός από αντισηπτική και σμηγματορρυθμιστική δράση, το λιβάνι είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό, που πρωταγωνιστεί σε πολλά καλλυντικά για την ώριμη επιδερμίδα. Ανάμεσα στα οφέλη του είναι η καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης,   η προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και η διέγερση της ανανέωσής τους. Επίσης, συμβάλλει στην καταπολέμηση της ξηρότητας, προλαμβάνοντας την εμφάνιση των ραγάδων και των ουλών.

oil

Ελαιο κουρκουμά 

Θεωρείται ένα από τα από τα πιο ισχυρά συστατικά της κοσμετολογίας. Χάρη στην κουρκουμίνη και την τουρμερόνη, μία ουσία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το έλαιο κουρκουμά βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων. Ετσι ενεργοποιείται η ανανέωση του δέρματος. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι ρυθμίζει τη λειτουργία του ενζύμου τυροσινάση, με αποτέλεσμα να παράγεται λιγότερη μελανίνη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριακή Αναστασοπούλου: Τα do not για τα φρύδια

Her News

Η περιποίηση είναι και ανδρική υπόθεση: Tips για να είστε πάντα περιποιημένοι και όμορφοι

Her News

Monica Haircut: Το κούρεμα της Monica από τα Φιλαράκια είναι ξανά trend!

HerNewskl