HerNews.gr
Pets Ελλάδα

4 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Βοήθησε και εσύ ένα ζωάκι

dog

4 Απριλίου σήμερα, και η μέρα είναι αφιερωμένη σε κάθε αδέσποτο ζωάκι..  Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους. Δυστυχώς ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στους δρόμους δίχως φροντίδα, και δίχως να μπορούν αν ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες της ενυδάτωσης και της τροφής είναι μεγάλος. 

cat

Αυτό είναι ένα λυπηρό γεγονός για όλους μας. Για αυτό, σήμερα , δεν γιορτάζουμε, αλλά υπενθυμίζουμε την ύπαρξη των αδέσποτων, και όλων όσων μπορούμε να κάνουμε για να βοηθησουμε κάθε ζωάκι. 

Τα αδέσποτα ζώα, χρειάζονται όχι μόνο την αγάπη μας αλλά και την φροντίδα μας. Αν λοιπόν δεις ένα ζωάκι στον δρόμο, μην κοιτάξεις μόνο να το χαιδέψεις ή να το φωτογραφίσεις. Βοήθησε το, κάνοντας κάτι από τα παρακάτω:

dog

  • Δώσε στο ζωάκι λίγο νερό και φαγητό

Αφήνουμε στα σημεία, που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αδέσποτα, δοχεία με νερό και ξηρά τροφή. Προσέχουμε πολύ να μην αφήνουμε υπολείμματα από το φαγητό μας (ειδικά όταν αυτό περιλαμβάνει κόκαλα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην υγεία του ζώου). Φροντίζουμε να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες και το κυριότερο να τοποθετούμε τα δοχεία σε ασφαλή σημεία.

  • Φιλοξένησε ένα ζωάκι

Αν οι συνθήκες του σπιτιού το επιτρέπουν, αυτή είναι η ιδανική περίοδος για να φιλοξενήσουμε ένα αδέσποτο ζώο σε ανάγκη και να το βοηθήσουμε να μην επιστρέψει στον δρόμο ή στο κλουβί. Φιλοξενούμε τα αδέσποτα ζώα, μέχρι να βρουν το παντοτινό σπίτι τους.

  • Ενημερώσου για τις δράσεις των φιλοζωικών 

Ενημερώσου για τις φιλοζωικές που υπάρχουν, μάθε για τα δικαιώματα που έχουν τα ζωάκια, και γίνε εθελοντής. Μπορείς ακόμα να βοηθήσεις με έναν πολύ απλό τρόπο.  Κοινοποιώντας για παράδειγμα αγγελίες για υιοθεσίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ηλιούπολη: Σοκάρει η μυστήρια δολοφονία μάνας και γιού – Τι έρευνα η αστυνομία

HerNews ka

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανατροπή από τον πρόεδρο των Ποινικολόγων- «Δεν ξέρω εάν τα στοιχεία είναι αρκετά για καταδίκη»

Her News b

Axion Hellas: Δράση προσφοράς και αγάπης από τους εθελοντές της

Her News b