HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: Μπορεί να σωθεί μια τοξική σχέση;

romance

Μπορεί να σωθεί μια τοξική σχέση;

Είναι σίγουρα δυνατό να αντιμετωπίσετε και να διορθώσετε τα σοβαρά ζητήματα που επηρεάζουν αρνητικά  την σχέσης σας. Ως πότε όμως; Φυσικά, το αν η συγκεκριμένη τοξική σχέση σας θα πρέπει να “φτιαχτεί”  ή να “ξεκουραστεί εντελώς” εξαρτάται από τις περιστάσεις. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν θα συνεχίσετε να αγωνίζεστε ή αν θα τα παρατήσετε και θα φύγετε, είστε στο σωστό μέρος.

romance

Μπορείτε να “αλλάξετε” μέσα από αυτό;

Αυτή είναι βασικά η μοναδική προϋπόθεση που καθιστά δυνατή την αναμόρφωση μιας τοξικής σχέσης. Σαβ ανθρώπινα όντα δεν είναι κανένας μας τέλειος. Μπορεί να νομίζουμε ότι ξέρουμε καλά τον εαυτό μας, αλλά στην πρώτη δυσκολία, υποχωρούμε. Όταν συμβεί αυτό, επανερχόμαστε στις ίδιες παραπλανητικές συμπεριφορές που μας έφεραν σε μπελάδες εξαρχής. Μπορεί να σωθεί η τοξική σχέση σας; Όχι αν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν πάντα..

Μπορείτε να προσπεράσετε παλιές πληγές;

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι τα προηγούμενα απομεινάρια ενός τσακωμού  έχουν εξαφανιστεί, δεν έχουν εξαφανιστεί. Δεν θα το κάνουν ποτέ. Η πληγή είναι πάντα μαζί σου. Είναι σαν ένας μηχανισμός άμυνας που σας υπενθυμίζει να μην κάνετε ξανά το ίδιο πράγμα. Θα θυμάστε πάντα αυτό το πλήγμα την επόμενη φορά που θα σας πληγώσουν. Πιστέψτε με, είστε μόνο έναν τσακωμό μακριά από αυτές τις αναμνήσεις. Θα έρθουν ξανά στο πρόσωπό σας σε διαφωνίες και θα τους γυρίσετε κατευθείαν πίσω. Προσπάθησε να αφεθείς. Ποιος μπορεί να αναπτυχθεί σε μια τέτοια σχέση; Μάλλον κανείς..

romance

Μπορείτε να αναπτυχθείτε από όλο αυτό;

Όσο περισσότερο μένετε σε μια τοξική σχέση, τόσο πιο πίσω θα μείνετε στη ζωή και τόσο περισσότερο θα αισθάνεστε εκτός ελέγχου. Θα δείτε τους φίλους σας να κάνουν λάθη αλλά να αναπτύσσονται από αυτά και να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι. Ωστόσο, θα μένετε κολλημένοι στο ίδιο παλιό μέρος, νιώθοντας παγιδευμένοι και πατώντας νερό σε μια σχέση που δεν σας εξυπηρετεί. Η καλύτερη ευκαιρία που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να ευδοκιμήσει είναι να φύγετε το συντομότερο δυνατό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

Her News

Τοξικές συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να δεχτείς σε μια σχέση

HerNews ka

Θα σου πω τι κατάλαβα από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ

Her News