HerNews.gr
Αφιερώματα

10 τραγούδια του Πάνου Κιάμου που… έγραψαν στην καρδιά μας

Ο ανεπανάληπτος Πάνος Κιάμος, τραγουδάει για τον έρωτα, για την αγάπη, για την ζωή. Κάθε τραγούδι του γίνεται επιτυχία , όχι μόνο στα ραδιόφωνα, αλλά και στις καρδιές μας. Τα τραγούδια του Πάνου Κιάμου γίνονται διαχρονικές επιτυχίες και ξεχωρίζουν στη διασκέδαση μας.

Στην ζωή μας, τουλάχιστον μια φορά έχουμε φωνάξει στίχους του Πάνου Κιάμου, έχουμε σιγοτραγουδήσει με ένα χαμόγελο κάποιο τραγούδι του, έχουμε αφιερώσει, έχουμε κλάψει μαζί του. Τραγούδια που μείνανε χαραγμένα στο μυαλό μας, τραγούδια που έδωσαν άλλο νόημα στις αναμνήσεις μας.. Ο Πάνος Κιάμος μας έχει στιγματίσει με τις ερμηνείες του!

 

Αυτά είναι λοιπόν τα 10 τραγούδια του Πάνου Κιάμου που ξεχωρίσαμε γιατί..έγραψαν στην καρδιά μας! Το κάθε ένα έχει δεσπόζουσα θέση σε μια προσωπική ιστορία της ζωής μας…

Γύρνα Πίσω

«Γύρνα πίσω θα πεθάνω, έχω αρχίσει και τα χάνω, πίνω και καπνίζω σαν τρελός. Ψάχνω κάποια να σου μοιάζει, μα καμιά δε σου ταιριάζει, ήσουνα για μένα ο Θεός.» είπε ο Πάνος Κιάμος το 2000, και ταυτιστήκαμε όλοι όσοι περιμέναμε απεγνωσμένα να γυρίσει πίσω κάποιος.. 

Θα βγαίνω θα πίνω

«Θα βγαίνω θα πίνω και λόγο δε θα δίνω, καλά θα περνάω μόνος μου θα γυρνάω. Θα βγαίνω θα πίνω θ’ ανάβω και θα σβήνω, καλά θα περνάω και γι’ άλλη αγάπη δε πονάω». Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει ξημερώματα αυτό το τραγούδι; Και ποιος δεν έχει κάνει πράξη τα λόγια του Πάνου Κιάμου, μετά από απογοήτευση και χωρισμό;

Σφύριξα κι έληξες

«Πήρες παράταση μα εγκατέλειψες, μην ξαναγυρίσεις … ΣΦΥΡΙΞΑ ΚΙ ΕΛΗΞΕΣ!» Ο απόλυτος ύμνος των χωρισμένων. Ένα άκρως ανεβαστικό τραγούδι του αγαπημένου μας τραγουδιστή, που μας υπενθυμίζει πως κάποια στιγμή.. ο αγώνας λήγει!

Από Δευτέρα

«Από Δευτέρα θα πάψω να καπνίζω. Θα σταματήσω να πίνω και να βρίζω. Χωρίς εσένα θα πάω παραπέρα. Μα θα τη κάνω την αρχή από Δευτέρα». Όλα θα γίνουν, όλα θα τα ξεπεράσουμε! Και την νέα αρχή θα την κάνουμε.. από Δευτέρα! Αυτό μας συμβούλεψε με ένα τραγούδι «σταθμό» ο Πάνος Κιάμος.

Δεν μου περνάς

«Δε μου περνάς που να πάρει, με ποιον κοιτάς το φεγγάρι. Θυμώνω και στο μαξιλάρι σου δίνω μωρό μου γροθιά. Δε μου περνάς που να πάρει, να σε ξεχνούσα μακάρι. Ασήκωτα βάρη το τέλος σου κι η μοναξιά». Το έχουμε αφιερώσει 1000 φορές σε αυτούς τους ανεκπλήρωτους έρωτες της ζωής μας. Και πως να μην το αφιερώσουμε, αφού μας τρέλανε το τραγούδι του Πάνου Κιάμου!

Από αστέρι σε αστέρι

«Πάρε με για να με πας, σαν παιδί απ’ το χέρι απ’ αστέρι σ’ αστέρι. Πάρε με για να με πας, να χαθώ είναι κρίμα στο επόμενο θύμα, να τα γκρεμίσεις για μας τα τείχη της μοναξιάς» Ίσως ένα από τα πιο συναισθηματικά τραγούδια.. Που μας κάνουν να χανόμαστε μέσα στους στίχους.

Θέλω να σε ξαναδώ

«Θέλω να σε ξαναδώ. Να μου πεις και να σου πω. Δάκρυ μ’ ένα σ’ αγαπώ . Που ‘ναι κόμπος στο λαιμό». Η ελληνική version του τραγουδιού “Mi gna” του Super Sako γέμισε το καλοκαίρι του 2018, με ατέλειωτο χορό στα ελληνικά νησιά. Το τραγούδι του Πάνου Κιάμου σε συνεργασία με τον ράπερ Bo και τον Super Sako  ,που χάραξε ένα ολόκληρο καλοκαίρι, που έπαιξε σε κάθε παραλία, σε κάθε μαγαζί..

Είπα κι εγώ

«Είπα κι εγώ κάτσε και μέτρα τα σωστά, είπα μετά σφύριξα και έληξες για ‘μένα, πάνω στα νεύρα μου τα είπα όλα αυτά, θέλω να γίνω ολοκαίνουριος με εσένα.» Έπος αποτελεί το συγκεκριμένο τραγούδι του Πάνου Κιάμου, καθώς έχει μια τρομερή ιδιαιτερότητα. Όλοι οι στίχοι αποτελούνται από τίτλους άλλων τραγουδιών!

Να τραγουδώ πως σ’ αγαπώ

« Να τραγουδώ πως σ’ αγαπάω, να σ’ έχω εδώ, και να χορεύουμε στον πιο τρελό ρυθμό,σ’ αγαπάω, θα στο πω, και θα γίνουμε ένα σώμα εμείς οι δυο.» Ένα διαφορετικό τραγούδι από τον Πάνο Κιάμο, σε μουσική του Μιχάλη Χατζηγιάννη που ήρθε να ταράξει την μουσική βιομηχανία!

Θα με ζητάς

«Θ’ απουσιάζω, θα με φωνάζεις, δε θ’ απαντάω, και θα πονάς. Θα με γυρεύεις, θα υποφέρεις, θα κλαις τα βράδια, θα με ζητάς» Το φωνάξαμε, το τραγουδήσαμε, και το νιώσαμε όσο κανένα άλλο. Και ο Πάνος Κιάμος κυκλοφορεί την επανεκτέλεση του. Τα λόγια είναι περιττά!

Τον Πάνο Κιάμο τον απολαμβάνουμε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο «Posidonio Music Hall» για μοναδικές βραδιές!

Τηλέφωνα Κρατήσεων:

  • 210 8941033
  • 210 8941034
  • 210 8941035
  • 210 8941036

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

17η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Her News b

Στέφανος Τσιτσιπάς – Πάουλα Μπαντόσα: Η γνωριμία, η πρώτη κίνηση & ο κοινός λογαριασμός στα social

HerNews ka

Καλή Ανάσταση: Πρωτότυπες ευχές για τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Her News b