HerNews.gr
Παιδί

Δίδυμα μωράκια: Πως είναι η καθημερινότητα με 2 νεογέννητα;

twins

Αν είστε έγκυος σε δίδυμα μωράκια, η ζωή σας θα αλλάξει ολοκληρωτικά..

Δεν υπάρχουν διαφορές στο πως μεγαλώνουμε ένα παιδάκι, αλλά ξέρουμε ότι με τα δίδυμα, όλα όσα υπολογίζαμε θα μας έρθουν επί 2. Και αυτό δεν είναι κακό, απλά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες για τα μικρά σας διδυμάκια.

Δύσκολος ύπνος x2

Ενδεχομένως να περιμένετε να έχετε ένα κακό πρόγραμμα ύπνου όταν θα πρέπει να φροντίσετε το νεογέννητο, αλλά αυτό τείνει να γίνεται πολύ πιο διαφορετικό και οι ώρες ύπνου πιο αραιές όταν πρέπει να φροντίσετε δύο νεογέννητα.

Τα μωρά σας δεν θα είναι στο ίδιο πρόγραμμα ύπνου. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το ένα μωράκι έχει μεγαλύτερη δυσκολία να κοιμηθεί από το άλλο. Ή μπορεί να  ξυπνήσουν σε διαφορετικές ώρες κατά την διάρκεια της νύχτας. Ή ακόμα χειρότερο, το κλάμα του ενός μωρού μπορεί να ξυπνήσει και το άλλο! 

twins

Διχασμένη στα 2 προσοχή 

Ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού σας, το να περνάτε χρόνο μαζί του είναι σημαντικό για την ενίσχυση του δεσμού σας. Όπως και τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και της συνεργασίας. Ο χρόνος μαζί σας  τα κάνει να αισθάνονται και περισσότερη ασφάλεια. Αλλά αυτό γίνεται δύσκολο όσο περισσότερα παιδιά έχετε, ειδικά αν αυτό περιλαμβάνει και δίδυμα.

Με ένα μόνο μωρό  θα έχετε πολλές ευκαιρίες να περάσετε χρόνο οι δυο σας!  Αλλά με τα δίδυμα, θα διαπιστώσετε ότι η προσοχή σας είναι πάντα διχασμένη. Ακόμα κι αν δίνετε προσοχή σε ένα μωρό, θα διαπιστώσετε ότι διακόπτεται γρήγορα από τις ανάγκες του άλλου μωρού. Μπορεί να χρειαστεί να ταΐσετε ή να κρατήσετε και τα δύο μωρά ταυτόχρονα.

twins

Πανικός στο τετράγωνο 

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς των διδύμων είναι ο διπλός πανικός και αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται απαραίτητα πιο εύκολο καθώς τα παιδιά συνεχίζουν να είναι νήπια.

Στο στάδιο που είναι μωράκια, θα διαπιστώσετε ότι έχετε διπλάσιο αριθμό πάνων για αλλαγή, διπλάσιο αριθμό ρούχων να πλύνετε και περισσότερα μπουκάλια και φαγητό να ετοιμάσετε από ό,τι αν είχατε μόνο ένα μωρό. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θηλασμός: Τι να αποφεύγετε να τρώτε όταν θηλάζετε

Her News b

Μόλις γέννησες και δεν θέλεις επισκέψεις; Πώς θα αρνηθείς ευγενικά

Her News

Ο λόγος που πρέπει να παίρνετε βιταμίνη D μετά την εγκυμοσύνη

Her News