HerNews.gr
Health

Κούραση: Αυτές οι τροφές σου “κλέβουν” την ενέργεια

tired

Η διατροφή σου, μπορεί να σε κάνει να νιώθεις περισσότερη κούραση.

Είναι γεγονός, ότι όπως κάποιες τροφές μας δίνουν τρομερή ενέργεια, κάποιες άλλες μπορούν να μας την πάρουν πίσω. Και έτσι νιώθουμε περισσότερη κούραση . Πως όμως γίνεται αυτό; Και ποιες τροφές είναι αυτές που τελικά μας.. κουράζουν; Ας δούμε αναλυτικά:

Σύνθετα δημητριακά

Ένα μπολ με δημητριακά και λίγο γάλα είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Αρκεί τα δημητριακά σου να είναι απλά και όχι επεξεργασμένα. Αρκεί, δηλαδή, να ξεχάσεις τη σοκολατένια γεύση, την περίσσεια ποσότητα ζάχαρης και – φυσικά – σύνθετους υδατάνθρακες. Γιατί, αντί να αντλήσεις ενέργεια, θα ωθήσεις τον οργανισμό σου στο να καταναλώσει. Και η κούραση δεν θα αργήσει να έρθει.

cereal

Κεκάκια

Τα βαριά συστατικά που απαιτεί η κατασκευή τους μπορεί να ρίξουν τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού και μετά από λίγα λεπτά να νιώσεις την κούραση να σου “χτυπά” την πόρτα. Για αυτό απέφυγε το κέικ είτε με τον πρωινό σου καφέ , είτε με τον απογευματινό. 

muffin

Πατατάκια

Τα πατατάκια είναι το guilty pleasure πολλών. Και εννοείται πως αποτελούν μια εύκολη και απολαυστική επιλογή όταν αναζητάς κάτι αλμυρό. Καλό είναι τα ξεχάσεις .. Το αλάτι απορροφά την ενέργεια σου και σαν να μην έφθανε αυτό σου προκαλεί και κατακράτηση υγρών. 

chips

Bagel

Τραγανό και ιδιαίτερο. Είτε σκέτο, είτε γεμισμένο ( ιδανικά με κρέμα τυρί), είναι άκρως απολαυστικό. Το πεντανόστιμο αυτό ψωμάκι, όμως, δεν είναι και το καλύτερο Energy Boost. Οποία γέμιση και αν έχει ανάμεσα στις δύο τους φέτες. Δοκίμασε ψωμί από κινόα ή απλά πολύσπορο ψωμί και θα μας θυμηθείς. Εσύ και η ενέργεια σου.

bagel

Λιπαρά ψάρια

Πλούσια σε ωμέγα τρία λιπαρά και θρεπτικές ουσίες, ικανά την ίδια στιγμή να ρουφήξουν την ενέργεια που έχεις ανάγκη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όλα αυτά μόνο αν δεν τα συνδυάσεις με φρέσκια σαλάτα η ψητά λαχανικά και άφθονο νερό.

fish

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τριχοφάγος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Her News b

Health: 8+1 τρόποι για να ανακουφίσετε τους πόνους της περιόδου

HerNews ka

Ξεχάστε το τσάι με μέλι: Το απίστευτο γιατρικό για τον πονόλαιμο

HerNews ka