HerNews.gr
Ελλάδα

Εντολή να ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να ανασυρθεί το tablet έδωσε η ανακρίτρια

Υπόθεση Πάτρας

Εντολή να ανασυρθεί το tablet που τοποθετήθηκε στον τάφο της μικρής Τζωρτζινας δόθηκε από την 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, Χριστίνα Σαλάππα. Μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη, άμεσα οι αρχές θα προχωρήσουν στο άνοιγμα του τάφου και την αφαίρεση του συγκεκριμένου αντικειμένου

Στη συνέχεια το tablet θα παραδοθεί για έλεγχο  στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας.

Λίγες ώρες μετά την εξέταση του εν διαστάσει συζύγου της κατηγορούμενης, Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος κατέθεσε ότι πράγματι, μετά από επιθυμία της κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου, στο μνήμα του παιδιού τους τοποθετήθηκε το τάμπλετ, η ανακρίτρια έδωσε τη σχετική παραγγελία.

Με στόχο να αξιοποιηθεί κάθε στοιχείο που μπορεί να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας η 18η τακτική ανακρίτρια που διεξάγει την έρευνα έδωσε εντολή για να ανασυρθεί από τον τάφο του παιδιού το tablet που είχε τοποθετηθεί μαζί του.

Μάλιστα, η ανάσυρση το tablet από τον τάφο του παιδιού αναμένεται να γίνει άμεσα. Εν συνεχεία, το tablet θα παραδοθεί για έλεγχο στις αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας.

Ο δρόμος για την συγκεκριμένη ανακριτική πράξη άνοιξε όταν στο γραφείο της κ. Σαλάππα εμφανίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης και κατέθεσε ότι η συγκεκριμένη συσκευή είχε ταφεί με το παιδί, κατόπιν επιθυμίας της μητέρας του Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και μετά την απολογία της στην ανακρίτρια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη, άμεσα οι αρχές θα προχωρήσουν στο άνοιγμα του τάφου και την αφαίρεση το tablet, το οποίο θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας και την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζινας που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Συρεγγέλα: Καταπολεμάμε τα έμφυλα στερεότυπα στην αγορά εργασίας

Her News

Εντοπίστηκε νεκρή η φάλαινα Σωτήρης- Tόσο σοβαρά τα τραύματά της που τελικά κατέληξε

Her News

Tέλη κυκλοφορίας: Πόσα πληρώνουμε, ποιοι απαλλάσσονται

Her News