HerNews.gr
Fitness

Προπόνηση: Το σωστό cool down για κάθε μέρος του σώματος

cool down

Οι περισσότερες μορφές άσκησης προκαλούν αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού. Στο τέλος της προπόνησής σας είναι καλό να τον επαναφέρετε στα φυσιολογικά επίπεδα ομαλά για να αποφύγετε το αίσθημα ζάλης ή αδυναμίας με το λεγόμενο cool down. Με τον ίδιο τρόπο αυτό θα συμβάλει και στην ομαλή επαναφορά της αναπνοής.

Οσο χαλαρώνετε και ηρεμείτε έχετε την ευκαιρία να σκεφθείτε την προπόνησή σας αλλά και όσα έχετε κάνει μέσα στη μέρα και να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας για τη σκληρή σας δουλειά. Αυτό θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας, δίνοντάς σας νέα κίνητρα.Ειδικά στην περίπτωση μιας σκληρής προπόνησης, το cool down θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμών.

cooldown

Πως θα κάνετε cool down για κάθε σημείο του σώματός σας; 

Τετρακέφαλος

Ξαπλώστε στη δεξιά σας πλευρά, τραβήξτε την αριστερή φτέρνα προς τον αριστερό σας γλουτό μέχρι να αισθανθείτε το τέντωμα στο μπροστινό μέρος του μηρού. Επαναλάβετε με το δεξί πόδι, ξαπλώνοντας στην αριστερή σας πλευρά.

Ιγνυακοί τένοντες

Ξαπλώστε στην πλάτη σας, σηκώστε και ισιώστε το ένα σας πόδι ακριβώς πάνω από το ύψος των γοφών. Κρατώντας το πόδι από τον μηρό, τεντώστε το προς τα πάνω και τραβήξτε το πόδι προς το στήθος. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

Γλουτοί

Ξαπλώστε στην πλάτη σας και βάλτε το δεξί σας πόδι πάνω από το αριστερό σας λυγισμένο γόνατο. Στη συνέχεια φέρτε το αριστερό γόνατο στο στήθος, κρατώντας το πίσω μέρος του μηρού σας και πιέζοντας απαλά το δεξί γόνατο προς τα έξω.

Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε.

cooldown

Στήθος

Σταθείτε όρθιοι, φέρτε το δεξί σας χέρι από πάνω διαγώνια πίσω από την πλάτη σας και το αριστερό διαγώνια από κάτω πίσω από την πλάτη σας.

Προσπαθήστε να ενώσετε τα δάχτυλά σας, σηκώνοντας το πιγούνι σας προς τα πάνω.

Τρικέφαλοι και ώμοι

Περάστε ένα χέρι πάνω από το κεφάλι σας και λυγίστε τον αγκώνα, απλώνοντας την παλάμη στο κέντρο της πλάτης σας και τραβώντας απαλά τον αγκώνα με το αντίθετο χέρι.

Στη συνέχεια περάστε το ίδιο χέρι μπροστά από το στήθος και τραβήξτε με το άλλο απαλά τον αγκώνα προς τον κορμό σας για να τεντώσετε τον ώμο. Επαναλάβετε το ίδιο και για το άλλο χέρι.

Κορμός και πλάτη

Καθίστε σε στάση τραπεζάκι, με τα χέρια σας να βρίσκονται κάτω από τους ώμους και τα γόνατα στην ευθεία της λεκάνης. Στρογγυλέψτε την πλάτη σας και στη συνέχεια αναστρέψτε το σχήμα, κάνοντας ένα σχήμα C με τη σπονδυλική σας στήλη.

Επαναλάβετε τρεις φορές. Στη συνέχεια καθίστε στη στάση του παιδιού. Καθίστε στα γόνατά σας και πάνω στις φτέρνες σας. Το μέτωπό σας να ακουμπά στο mat και τεντώστε τα χέρια σας μπροστά σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ποια είναι τα φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη

Her News

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κάνεις yoga!

Her News

Αποχή από τη γυμναστική: Έτσι μπορείς να επανέλθεις

Her News