HerNews.gr
Beauty

Φακελάκια Τσαγιού: Ο νέος σύμμαχος των ματιών σου

teabags

Ήξερες ότι μόνο με φακελάκια τσαγιού μπορείς να ανακουφίσεις τα μάτια σου; 

Υποφέρεις από μαύρους κύκλους και πρήξιμο στα μάτια; Παρατηρείς ανεπιθύμητη ερυθρότητα; Σε ταλαιπωρεί κάποια φλεγμονή; Τώρα θα μπορείς να τα ανακουφίσεις με τον πιο φυσικό τρόπο. Με φακελάκια τσαγιού. Για αυτό βάλε το νερό να βράζει άμεσα! 

Μπορούν να βοηθήσουν όλες οι ποικιλίες από τσάι ; 

Παρόλο που τα επιστημονικά στοιχεία είναι περιορισμένα σχετικά με το πώς μπορεί το τσάι να είναι ευεργετικό για τα μάτια, το δεδομένο είναι ότι το μαύρο, το λευκό και το πράσινο τσάι περιέχουν καφεΐνη η οποία καταπολεμάει το πρήξιμο, τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους. Κι αυτό γιατί ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των ματιών και συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία. Σημείωσε ότι το πράσινο τσάι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, επομένως μπορεί να αποδειχτεί ακόμα πιο αποτελεσματικό στη θεραπεία των παθήσεων που ταλαιπωρούν τα μάτια σου.

teabags

Αντιθέτως, τα ροφήματα με βότανα, όπως η λεβάντα, το χαμομήλι, η καλέντουλα και το rooibos δεν περιέχουν καφεΐνη. Έτσι, λειτουργούν πιο χαλαρωτικά και καταπραϋντικά. Ανακουφίζουν από τον ερεθισμό, την ερυθρότητα και τα συμπτώματα της επιπεφυκίτιδας. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις το φασκόμηλο και τη λεβάντα για να αποκαταστήσεις την υγρασία και να αντιμετωπίσεις την ξηροφθαλμία.

Κρύα ή ζεστά φακελάκια τσαγιού ; 

Οι κρύες κομπρέσες αποσυμφορούν από το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, απαλύνουν τον πόνο που προέρχεται από μικροτραυματισμούς και ανακουφίζουν τις φλεγμονές. Οι ζεστές κομπρέσες είναι συνήθως πιο βοηθητικές όταν πάσχεις από  βλεφαρίτιδα, χαλάζιο, κριθαράκι και ξηροφθαλμία.

teabgas

Πως θα ξεκινήσεις; 

  • Ρίξε τα φακελάκια του τσαγιού σε βραστό νερό.
  • Στη συνέχεια, άφησέ τα να κρυώσουν. Μην χρησιμοποιείς ποτέ τα φακελάκια όταν είναι ακόμα πολύ ζεστά. 
  • Πίεσέ τα ώστε να φύγει η υπερβολική ποσότητα υγρών. 
  • Αφού αφαιρέσεις το μακιγιάζ και πλύνεις καλά τα χέρια και το πρόσωπό σου, κλείσε τα μάτια και τοποθέτησε τα φακελάκια στα βλέφαρα για 10-25 λεπτά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Crystal Eyes: To μακιγιάζ που ταιριάζει σε εσάς που είστε καλεσμένες σε event

HerNewskl

Shoulder blade bob: Το καρέ που αφήνει ακάλυπτη την ωμοπλάτη είναι μια διαχρονική επιλογή

HerNewskl

Chiara Ferragni: Τα makeup trends για τις γιορτές

HerNewskl