HerNews.gr
Καριέρα

Ενοχλητικά είδη συναδέλφων και πως να τα διαχειριστείτε

coworkers

Υπάρχουν διάφορα είδη συναδέλφων.. απλά κάποια είναι ενοχλητικά και μπορεί να κάνουν κακό στην δουλειά μας.

Ας δούμε αναλυτικά τα ενοχλητικά είδη συναδέλφων, και πως μπορείτε να τους διαχειριστείτε: 

Ο Αρνητικός Συνάδελφος

Αυτό έχει πάντα κάτι αρνητικό να πει, ό,τι κι αν γίνει. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να είναι χρήσιμο να υπάρχει ένας κριτικός στοχαστής στην ομάδα που υποδύεται τον δικηγόρο του διαβόλου, αλλά πολύ συχνά αυτό το άτομο βιάζεται να επικρίνει χωρίς να προσφέρει λύσεις. Ένας αρνητικός συνάδελφος τείνει να επικεντρώνεται  στο αρνητικό αντί να εργάζεται για λύσεις. Εάν ακούτε κάποιον να καταρρίπτει συνεχώς τους πάντες λέγοντας: «Ξέρω ότι ο υποψήφιος πελάτης δεν πρόκειται να υπογράψει μαζί μας» ή «Σίγουρα θα χάσουμε αυτόν τον πελάτη», ξέρετε ότι συνεργάζεστε με έναν αρνητικό συνάδελφο..

Πως να το διαχειριστείς

Όταν αυτό το άτομο εγείρει προβλήματα ρωτήστε τον για περισσότερες λεπτομέρειες. Γιατί δεν υπογράφει ο πελάτης; Τι συμβαίνει εκεί; Πιέστε τους για να περιγράψουν πλήρως το πρόβλημα και ζητήστε τους να δώσουν μια λύση. Μπορεί να αναφέρουν ορισμένα έγκυρα σημεία, επομένως μην αγνοείτε αυτά που έχουν να πουν!

coworkers

Ο Υπερβολικά Ανταγωνιστικός Συνάδελφος

Κάποιος που είναι υπερβολικά ανταγωνιστικός μπορεί να προσπαθήσει να σαμποτάρει άλλους ανθρώπους. Θα σκαρφαλώσουν πάνω από άλλους αν τους βοηθήσει να φτάσουν στην κορυφή και μπορεί ακόμη και να προσπαθήσουν να πάρουν τα εύσημα για τη δουλειά σας. Το να έχεις έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο μπορεί να είναι πλεονέκτημα εάν είναι ανταγωνιστικός με τον σωστό τρόπο για τον κλάδο του, όπως νομικά, δημόσιες σχέσεις ή πωλήσεις. Ο υγιής ανταγωνισμός στο χώρο εργασίας μπορεί ακόμη και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εργαστούν σκληρότερα. Ωστόσο, είναι πρόβλημα εάν το άτομο είναι υπερβολικά ανταγωνιστικό με άλλα άτομα στη δουλειά και δεν προσφέρεται να βοηθήσει.

Πως να το διαχειριστείς

Οι ανταγωνιστικοί συνάδελφοι μπορεί να είναι ανασφαλείς με αποτέλεσμα να νιώθουν ότι απειλούνται από την επιτυχία σας. Προσπαθήστε να δείξετε σε αυτό το άτομο ότι θέλετε να συνεργαστείτε μαζί του, και όχι ότι είστε εναντίον του. Συνεργαστείτε μαζί τους, αλλά φροντίστε να αφήσετε ένα ίχνος που δείχνει ότι έχετε εργαστεί σε έργα. Δεν θέλετε να πάρει τα εύσημα για τις ιδέες σας ή την παρουσίασή σας. Στο μεταξύ, επικεντρωθείτε στον εαυτό σας κάνοντας την καλύτερη δουλειά που μπορείτε να κάνετε στο χώρο εργασίας.

coworker

Ο .. Κουτσομπόλης Συνάδελφος

Όταν οι άνθρωποι περνούν χρόνο μαζί στη δουλειά, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ένα «αμπέλι» με «τα κουτσομπολιά του γραφείου» στην πρώτη γραμμή. Θέλουν να γνωρίζουν όλα όσα συμβαίνουν και μπορεί να αποκαλύψουν πληροφορίες που μοιράζεστε μαζί τους εμπιστευτικά σε άλλους. Αυτό το άτομο θέλει πάντα να είναι ενήμερο και του αρέσει να έχει μια ζουμερή ιστορία να μοιραστεί. Μπορεί να σας κάνουν ερωτήσεις υπό την αιγίδα του να είναι προσεκτικοί ή στοχαστικοί, αλλά κατά βάθος μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις απαντήσεις σας για να σας υπονομεύσουν.

Πως να το διαχειριστείς

Μην τροφοδοτείτε τις ερωτήσεις αυτού του ατόμου. Μπορεί να ρωτήσουν ποιος δεν σας αρέσει στη δουλειά με έναν κυκλικό τρόπο, όπως, “Λοιπόν, τι πιστεύεις πραγματικά για την σημερινή παρουσίαση της Χριστίνας;” Εάν αυτό το άτομο προσπαθεί να σας βάλει σε κουτσομπολιά για, τον διευθυντή σας ή άλλους συναδέλφους, αφήστε ευγενικά τη συζήτηση. Πείτε τους ότι προτιμάτε να μην μιλήσετε για αυτό ή προσποιηθείτε ότι δεν έχετε άποψη για το θέμα. Μην παρασυρθείτε στα κουτσομπολιά. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα αυτό το άτομο να μοιραστεί αυτό που είπατε με άλλα άτομα και αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Δώσε μεγάλο boost στην καριέρα σου με αυτά τα tips

Her News

Οι καλύτερες δουλειές για εσωστρεφείς

Her News

ΣΕΒΕ: 9 στις 10 επιχειρήσεις αναζητούν προσωπικό και δε βρίσκουν

Her News