HerNews.gr
Ψυχολογία

3 αποτυχίες που αν τις βιώσεις θα σου γίνουν μάθημα ζωής

woman

Οι αποτυχίες μπορούν να συντρίψουν την καρδιά σας, αλλά θα σας δώσουν μια καλύτερη ζωή σε αντάλλαγμα. Μπορείς να περάσεις μια ζωή προσπαθώντας να κρυφτείς από αυτές , αλλά η ζωή σου δεν θα είναι ολοκληρωμένη μέχρι να αντιμετωπίσεις αυτά τα κοινά διλήμματα.

Ακολουθούν 3 αποτυχίες που διδάσκουν πολύ απαραίτητα μαθήματα:

Αποτυχία Νο. 1:  Μίλησες άσχημα

Όταν τον χωρίζεις, όταν τα παρατάς, όταν ήσουν κουρασμένη, θυμωμένη, πληγωμένη— δεν έχει σημασία ο λόγος. Δεν έδειξες χαρακτήρα όταν μπορούσες. Έλεγες πράγματα που δεν έπρεπε,φέρθηκες σαν παιδί ή έπαιξες βρώμικα. Αυτό που μάθατε εδώ (ή μαθαίνετε τώρα) είναι ότι ο θυμός δεν οδηγεί «μπροστά» , ανεξάρτητα από το πόσο το πιστεύετε. Όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε την «άλλη φωνή» μέσα μας , έστω και για να την καταλάβουμε καλύτερα… και να θυμηθούμε να κλειδώσουμε την πόρτα για να μην μπορεί να ξαναβγεί.

woman

 

Αποτυχία Νο. 2: Γύρισες πίσω

Αυτό στο οποίο επιστρέψατε δεν έχει σημασία. Είχατε μια στιγμή αμφιβολίας για τον εαυτό σας ή αδυναμίας ή συναισθηματισμού. Πατήσατε το κουμπί επανάληψης και λίγο μετά σας υπενθύμισαν γιατί εγκαταλείψατε εξαρχής. Είναι ένα σκληρό μάθημα που περιλαμβάνει τη συγχώρεση και το άνοιγμα των πληγών. Τότε μπαίνει η περηφάνεια και πρέπει να παραδεχτείς το λάθος σου κάνοντας μια αμήχανη έξοδο. Ο πραγματικός θρίαμβος στο τέλος είναι να μάθεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Υπήρχε λόγος που έφυγες. Ακόμα κι αν οι καλές στιγμές ήταν πραγματικά εκπληκτικές, δεν επισκιάζουν το κακό, αλλά μπορείτε να το μετατρέψετε σε νίκη μαθαίνοντας να έχετε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις σας.

woman

Αποτυχία Νο. 3: Δεν άκουσες

Η συμβουλή θα μπορούσε να έρθει από οποιονδήποτε, αλλά δεν την δεχτήκατε και η στιγμή «σας το είπα» είναι μπροστά σας. Δεν χρειαζόσουν κάποιον να σταθεί μπροστά σου και να πει τις λέξεις γιατί ήδη ήξερες και τώρα είσαι απογοητευμένος με τον εαυτό σου. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να κουνήσετε το κεφάλι σας. Η ζωή δεν είναι να μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο μόνος σου, είναι να ξέρεις πότε χρειάζεσαι ένα χέρι. Τώρα καταλαβαίνετε την αξία της εμπειρίας και το πιο σημαντικό, το κόστος του να μην την προσέχετε.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να ξεκινήσετε μια υγιή συνήθεια & να την διατηρήσετε το 2024

HerNews ka

Καλοκαιρινοί έρωτες: Γιατί τελειώνουν γρήγορα τις περισσότερες φορές; – Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka

Εγωιστής είναι ο άνθρωπος που έχει ανασφάλειες και φοβάται μη χάσει ”έδαφος”

Her News