HerNews.gr
Ελλάδα

Επιστροφή σε προ Covid εποχές μετά το Πάσχα – Ποια μέτρα χαλαρώνουν και πότε

Ετοιμαζόμαστε για μία καθημερινότητα σε προ Covid εποχές μετά το Πάσχα – Ποιο μέτρο θα καταργηθεί πρώτο και ποιο… τελευταίο – Συνεδριάζει η Επιτροπή, αναμένονται αποφάσεις

Μία καθημερινότητα που θα θυμίζει αρκετά πλέον προ Covid εποχές μας περιμένει μετά το Πάσχα.

Αυτό άλλωστε προανήγγειλε χθες και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθαρίζοντας πως όσο οδεύουμε προς το καλοκαίρι τόσο θα χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η συζήτηση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τι θα ισχύσει με την χρήση τους σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με την κυβέρνηση να τονίζει πως δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του μέτρου, απλώς πιθανής, προσωρινής απόσυρσής του, υπό την έννοια πως με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αποκλείεται να επανέλθει.

Σήμερα, συνεδριάζει εκτάκτως η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Επί τάπτος θα βρεθεί η κατάργηση όλων των περιορισμών της πανδημίας, με την ταυτόχρονη θωράκιση των περισσότερο ευάλωτων.

Στην ίδια δέσμη χαλάρωσης των μέτρων, περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση με στόχο την τελική κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ (PCR, rapid, self test) σε εργασιακούς χώρους.

Καθημερινότητα σε προ Covid εποχές μετά το Πάσχα – Η οριστική κατάργηση αφορά και στα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ που γίνονται σήμερα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν για τελευταία φορά διαγνωστικό έλεγχο στην τρέχουσα σχολική περίοδο στις 2 Μαϊου.

Τα υποχρεωτικά self test στα σχολεία, ήδη από αυτήν την εβδομάδα μειώθηκαν από 2 σε 1.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Παναγιώτης Τζένος: Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο

Her News

Επιστρέφει ο Δακτύλιος τη Δευτέρα: Μέσω gov.gr το σήμα – Το πρόστιμο και οι εξαιρέσεις

Her News

Ρεγγίνα Μακέδου: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της για τον καρκίνο

Her News b