HerNews.gr
Γνώμες

“OlinaΛΥΣΗous” – Episode 14: Το αναπάντητο «γιατί» που πονάει την καρδιά μας

“OlinaΛΥΣΗous” – : Πες το και… λύθηκε!
Episode 14: Το αναπάντητο «γιατί» που πονάει την καρδιά μας

Ένα «Γιατι;» που δεν ακολουθείται από επειδή.

Μια ερώτηση που η απάντηση θα μας πονάει πάντα. Ακόμα και αν έρθει η απάντηση δεν θα είναι ποτέ αρκετή. Η λύση που θα συζητήσουμε σήμερα είναι μέσα μας. Η επικαιρότητα σκληρή. Το στομάχι μας κόμπος με όλα αυτά που συμβαίνουν. Όλοι μας κοιτάμε σαστισμένοι τις οθόνες και το μόνο που βγαίνει από τα χείλη μας είναι ένα «Γιατί;, Πώς; Είναι δυνατόν;».

Μάνα, μητέρα, μαμά. Μια λέξη ιερή. Μια λέξη που σημαίνει τόσα πολλά.

Παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν με την υπόθεση που τις τελευταίες μέρες είναι πρώτη είδηση παντού και νιώθουμε απελπισία. Πόνος, θλίψη, οργή. Μη νιώθεις περίεργα εάν νιώθεις κάτι από αυτά. Επικρατούν στην ατμόσφαιρα. Πάμε να δούμε όλοι μαζί τι πρέπει να γίνει όμως.

Υπάρχουν πολλά κόκκινα σημεία.

Αρχικά όταν υπάρχει ένα άτομο (ή και περισσότερα) στην οικογένεια που παρατηρούμε πως η συμπεριφορά του χρήζει παρακολούθησης το κάνουμε αμέσως. Όταν συζητάμε κάθε φορά ένα τραγικό περιστατικό λέμε ποτέ ξανά. Όμως γιατί ξανά; Βία σε κάθε της μορφή. Σε όλα της. 3 αθώες ψυχές. Και άλλες τόσες που διαβάζουμε και ακούμε κάθε μέρα.

Το φάρμακο είναι η αγάπη. Να αγαπάτε και να σας αγαπούν.

Δεν είναι να δυνατόν να υπάρχει έστω και μια υπόνοια ότι κάποιος μπορεί να κάνει κακό στα ίδια του τα παιδιά. Πονάμε όλοι. Υπάρχει τιμωρία; Όχι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην αφήσουμε να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Έχεις θυμό, το ξέρω. Κυριαρχεί και τον «μυρίζεις» γύρω σου.

Η μάνα είναι για να αγκαλιάζει με στοργή τα παιδιά της.

Να κλείνει μέσα στις φτερούγες της με προστασία και ζεστασιά όλο τους το είναι. Ένα της βλέμμα αρκεί για να νιώσουμε ασφάλεια. Μαμά είναι εκείνη που με μια ερώτηση που δεν θα ολοκληρωθεί καν μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι θέλεις. Μαμά είναι εκείνη που πονάει περισσότερο όταν πονάει το παιδί της, που δεν κοιμάται αν δεν κοιμηθεί εκείνο πρώτα, που ξυπνάει πριν από εκείνο, που ανησυχεί για τις ανησυχίες του, που καταπολεμεί τους φόβους του, που μπαίνει σαν ασπίδα μπροστά σε κάθε δυσκολία, που καταστρέφει κάθε εμπόδιο της ζωής του, που ανασαίνει για εκείνο.

Ζει και υπάρχει μόνο για αυτό.

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν κάποιος να κάνει κάτι τόσο ακραίο, απάνθρωπο, αποτρόπαιο στα ίδια του σπλάχνα; Είναι σα να κάνει κακό σ’ εκείνον. Και κάνει. Η τιμωρία και το κάρμα βρίσκονται ανάμεσά μας και παρατηρούν. Θα δράσουν όταν νιώσουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Και δεν αργεί αυτή η στιγμή.

Να αγκαλιάζετε τους γονείς σας, τα παιδιά σας ακόμα και τα προβλήματά σας.

Όχι μόνο τα δικά σας αλλά και των γύρω σας. Να μιλάτε. Μην αφήνετε κάτι τόσο σοβαρό που μπορεί να έχετε αντιληφθεί ότι συμβαίνει δίπλα σας. Μην απαντάτε ότι δεν σας αφορά τι συμβαίνει στη διπλανή πόρτα. Φυσικά και σας αφορά και πρέπει να σας απασχολεί. Να μιλάς και να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου.

Να λες «φταίω» και να υποχωρείς. Να βάζεις τον εγωισμό σου πίσω και να λειτουργείς με γνώμονα το συλλογικό καλό. Για εσένα, για τους δικούς σου, για τους διπλανούς σου. Για το καλό όλων. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο στην κοινωνία. Όλοι μας ανήκουμε σε αυτήν. Μη φοβάσαι, μίλα. Όχι μόνο για εσένα, αλλά για όλους.

Οι πράξεις μιλούν και θα μιλήσουν. Για όλους εκείνους που δεν πρόλαβαν να φωνάξουν από τρόμο και απόγνωση. Δεν πρόλαβαν τότε, μας δείχνουν το δρόμο τώρα.

Καμία ανοχή για κανέναν. Για κανένα αγγελούδι που δεν πρόλαβε να ζήσει. Για κανένα πλάσμα που δεν πρόλαβε να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει ψηλά στο παιχνίδι της ζωής αλλά πέταξε για το βασίλειο των ουρανών. Όλοι μαζί μια γροθιά. Όλοι μαζί, ενωμένοι και απέναντι στο κακό. Απέναντι στη βία. Απέναντι στο φόβο.
Cheers!

Και μην ξεχνάς. THINK PINK. Ροζ ή τίποτα. PINK WAY OR THE HIGH WAY.

Τι θέμα θα έχει το επόμενο επεισόδιο; Shhh… stay tuned! Γιατί..

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

Περιμένω να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γεμίσει το inbox μου με τις ιδέες σου.

Σε φιλώ στη μούρη. OlinaΛΥΣΗous!

Oli

Xxx

Contact @: 

Instagram: @olgatsaousselou 

FacebookOlina Olga Tsaousselou 

Twitter@olgatsaousselou 

olinalicious.blogspot 

Νεότερα Άρθρα

Κι αν ρωτάς.. Το να χάνεις τον γονιό σου από καρκίνο, μοιάζει κάπως έτσι

Her News

Τελικά αλλάζει ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου;

Her News

Αν μπορείτε βάλτε “φωτιά” στις Δευτέρες μας..

Her News b