HerNews.gr
Ελλάδα

«Πετάμε» τις μάσκες από 1η Ιουνίου – Eρωτηματικό για τα Μέσα Μεταφοράς

Καταργείται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου – Θα ισχύσουν εξαιρέσεις, αναμένεται ΚΥΑ – Διαβάστε τον «οδικό χάρτη» επιστροφής στην κανονικότητα

Ημερομηνία – σταθμός θεωρείται η 1η Ιουνίου στον «οδικό χάρτη» της επιστροφής στην πλήρη κανονικότητα, καθώς από τότε καταργείται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε μία σειρά από δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο θα υπάρξουν εξαιρέσεις, οι οποίες αναμένεται να διευκρινιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι «κόκκινη γραμμή» για την Επιτροπή των Ειδικών αποτελεί η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου η τήρηση των αποστάσεων είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Ως προς τη χαλάρωση των υπόλοιπων μέτρων, αυτή θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα, το οποίο θα εορταστεί με τους περιορισμούς, που ισχύουν και σήμερα.

«Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους. Μετά από δύο χρόνια θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το ορθόδοξο Πάσχα κανονικά, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την έκτακτη ενημέρωση της Τετάρτης.

Ειδικότερα, ο «οδικός χάρτης» επιστροφής σε προ Covid εποχές είναι ο εξής:

-Από 1η Μαίου έως 31 Αυγούστου αναστέλλεται η χρήση πιστοποιητικού Covid. Το μέτρο επανεξετάζεται την 1η Σεπτεμβρίου. Θα εξεταστεί και η άρση της υποχρέωσης καταγραφής ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για ταξίδια προς Ελλάδα.

-Πρώτη Ιουνίου χωρίς μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

-Από Μάιο καταργούνται τα self test στα σχολεία.

-Από 1η Μαϊου ένα rapid test για πρόσβαση σε χώρους εργασίας

-Από 1η Μαίου έως 31 Αυγούστου καταργούνται όλοι οι περιορισμοί σε χώρους.

-Τα μέτρα θα επανεξεταστούν 1η Σεπτεμβρίου

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Eurovision: Ελλάδα και Κύπρος στην πρώτη δεκάδα

Her News b

Γλυκά Νερά: «Βόμβες» από τον πατέρα της Καρολάιν – «Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμπλεκόταν σε συμμορία ναρκωτικών»

HerNews ka

Στο τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ πάνω από 2.700 οδηγοί το πρώτο επτάμηνο του 2022

Her News