HerNews.gr
Beauty

Βερνίκι Νυχιών: Φυσικοί τρόποι για να το αφαιρέσεις

νυχια

Το  ασετόν αφαιρεί γρήγορα και αποτελεσματικά τα νύχια από το βερνίκι, αλλά αποτελείται από σκληρές χημικές ουσίες.

Αν και έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολλά χρόνια , υγρά τύπου ασετόν, με γλυκερίνη που δεν βλάπτουν τόσο τον οργανισμό μας, υπάρχουν κάποιοι παλιοί παραδοσιακοί και φυσικόι τρόποι για να αφαιρέσετε το βερνίκι από τα νύχια σας. Φυσικά αναφερόμαστε σε απλό βερνίκι, και όχι σε ημιμόνιμο.

νυχια

Οινόπνευμα ή αντισηπτικό

Βάλτε λίγη ποσότητα οινοπνεύματος ή απολυμαντικού χεριών σε ένα βαμβάκι και τοποθετήστε το στα νύχια σας για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τρίψτε μπρος πίσω, μέχρι να φύγει το μανό. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα άρωμα που έχει ως βάση το οινόπνευμα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε περισσότερο προϊόν και περισσότερο τρίψιμο. Αν επιλέξετε τη μέθοδο του οινοπνεύματος ή του αντισηπτικού, που αφυδατώνουν το δέρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα ή ένα λαδάκι, για να σώσετε τα πετσάκια και το δέρμα που περιβάλλει τα νύχια.

Λευκό ξίδι με χυμό πορτοκαλιού

Αναμείξτε λίγο χυμό πορτοκαλιού με λίγο λευκό ξίδι και θα έχετε μια σπιτική οικολογική λύση για την αφαίρεση του βερνικιού νυχιών. Βρέξτε ένα βαμβάκι με το μείγμα και αφήστε το στα νύχια σας για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τρίψτε μέχρι τα νύχια να μείνουν λαμπίκο.

νυχια

Λεμόνι

Βάλτε μια φέτα λεμονιού ή χυμό λεμόνι στα νύχια σας. Αφήστε το λίγη ώρα να απορροφηθεί από το βερνίκι και στη συνέχεια τρίψτε.

Λακ

Ναι, η λακ μπορεί να λειτουργήσει ως ασετόν, ιδίως αν το βερνίκι έχει ξεφτίσει στις άκρες. Βρέξτε ένα βαμβάκι με λακ και τυλίξτε το γύρω από το δάχτυλο. Η λακ επίσης αφαιρεί χωρίς ατυχήματα αποχρωματισμού το βερνίκι που έχει πέσει σε χαλί ή σε ρούχα. Οπότε κρατήστε και αυτό το tip.

νυχια

Σόγια

Η σόγια χρησιμοποιείται ως συστατικό για τη δημιουργία καθαριστικών βερνικιών χωρίς ακετόνη. Είναι η πιο ήπια επιλογή, αλλά απαιτεί υπομονή, καθώς για να δράσει θα χρειαστεί μερικά λεπτά παραπάνω.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Sarah Jessica Parker: Είναι η βασίλισσα των κότσων και το αποδεικνύει διαρκώς!

HerNewskl

Quiet luxury nails: To ιδανικό minimal μανικιούρ για μετά τις διακοπές

HerNewskl

Cherry Cola: Η νέα τάση στο TikTok για τα πιο ζουμερά & έτοιμα για φίλημα χείλη!

HerNews ka