HerNews.gr
Beauty

Gua Sha: Η τεχνική που θα απογειώσει την ρουτίνα περιποίησης σου

gua sha

Το gua sha είναι μια πανάρχαια κινεζική τεχνική, της οποίας τα πλεονεκτήματα για την επιδερμίδα ανακαλύφθηκαν τυχαία. Αρχικά την εφάρμοζαν με οποιοδήποτε υλικό έβρισκαν –από κουτάλι μέχρι κόκκαλο ζώου– για να αντιμετωπίσουν εποχικές αρρώστιες και αιφνίδια περιστατικά, όπως θερμοπληξίες.

Το gua sha σήμερα 

Στην εποχή μας, που ψάχνεται γενικώς, το gua sha είναι ένα «μαγικό» εργαλείο στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου. Βοηθάει τόσο στην αποβολή των τοξινών όσο και στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Το λέει και το όνομά του, που σημαίνει απόξεση (gua) με ερυθρά στίγματα (sha), τα οποία εμφανίζονται όταν ξεμπλοκάρεις το στάσιμο αίμα.

gua sha

Τα οφέλη 

Οι γραμμές που πρέπεις να ακολουθείς στην εφαρμογή του gua sha είναι πάνω σε μεσημβρινούς. Τότε, τα οφέλη του είναι πολλά και πλούσια! Τονώνει τη μικροκυκλοφορία, ενεργοποιεί τη λέμφο, αποτοξινώνει, μειώνει πρηξίματα και μαύρους κύκλους, απαλύνει τα σημάδια του στρες, όπως το σφιγμένο πηγούνι και τα κουρασμένα μάτια, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου λόγω της υψηλής αιμάτωσης, συσφίγγει την επιδερμίδα, γεμίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, και μειώνει αισθητά τους πόρους και τις φλεγμονές. Δεν υπάρχει κάτι που να μην κάνει!

gua sha

Η χρήση του gua sha βήμα προς βήμα

Η ήπια απόξεση των μεσημβρινών του προσώπου γίνεται κυρίως με πέτρες από νεφρίτη (jade) και ροζ χαλαζία (rose quartz). Ο πιο παλιός και δημοφιλής λίθος είναι ο νεφρίτης, η αποκαλούμενη από τους Κινέζους πέτρα της αθανασίας, που προάγει την ηρεμία και μπλοκάρει την αρνητική ενέργεια, ενώ ο ροζ χαλαζίας θεωρείται η πέτρα της αγάπης και της ευτυχίας. Η επιλογή της πέτρας είναι προσωπική υπόθεση και εξαρτάται με ποιον τρόπο θέλουμε να μας βοηθήσει.

Εκτός από τον λίθο, χρειάζεται να επιλέξεις και το σχήμα του, για το οποίο πρέπει να λάβεις υπόψη το σχήμα και τις γωνίες του δικού σου προσώπου αλλά και τη λαβή που σε εξυπηρετεί.

Το gua sha είναι μια απαιτητική τεχνική, που ασκεί πίεση στην επιδερμίδα και θέλει προσεκτικές κινήσεις. Μπορείς να δεις βιντεάκια στο YouTube από πιστοποιημένους θεραπευτές για να καταλάβεις πώς να αξιοποιείς την πέτρα και πώς να χρησιμοποιείς τη μεγάλη άκρη της για να αποτοξινώσεις τη λέμφο σου. Πριν ξεκινήσεις, καθάρισε το πρόσωπό σου και εφάρμοσε λίγο λαδάκι, ορό ή κρέμα. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να πετύχεις σφριγηλότητα και λάμψη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Extreme copper: Το trend του φθινοπώρου που δοκίμασε και η Hailey Bieber

HerNewskl

Ποιο είναι το πιο σημαντικό βήμα για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας αν είστε άνω των 40;

HerNewskl

Dark Velvet: Το Moody χειμωνιάτικο χρώμα μαλλιών που πρέπει να δοκιμάσεις

HerNews ka