HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Ουκρανή τραγουδίστρια Valeria Siel μιλάει στο HerNews για τον τραγικό πόλεμο: “Ντρέπομαι λίγο που τραγουδάω τώρα και οι άνθρωποι πεθαίνουν..”

βαλερια

Η Valeria Siel είναι τραγουδίστρια, που ζει στην Ελλάδα, και κατάγεται από την Ουκρανία. Μιλάει αποκλειστικά στο HerNews για την κατάσταση του πολέμου στην χώρα της, και για όλα όσα νιώθει αυτό το διάστημα.

Την Valeria Siel, την γνωρίσαμε  από το The Voice, το 2020, όπου εντυπωσίασε με τις ερμηνείες της. Σήμερα , τραγουδάει επαγγελματικά στην Αθήνα, κάνοντας επιτυχημένες live εμφανίσεις. Η ίδια, μιλάει στο HerNews για όλα όσα βιώνει , όσο η χώρα της, Ουκρανία, βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

βαλερια

Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Χριστίνα Φωντή 

Η καταγωγή σου είναι Ουκρανική, αλλά μένεις χρόνια στην Ελλάδα. Πως αισθάνεσαι με όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα σου;

Γεννήθηκα στην Ουκρανία, αλλά έχω ζήσει τη μισή μου ζωή στην Ελλάδα, επειδή η μητριά μου είναι Ελληνίδα. Ζω τώρα στην Ελλάδα, αλλά ανησυχώ πολύ για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Αισθάνομαι αβοήθητη. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί τώρα, για τα παιδιά που κοιμούνται σε καταφύγια και για τα παιδιά που πεθαίνουν εξαιτίας αυτού του τραγικού πολέμου.

Έχεις οικογένεια και φίλους που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Ουκρανία ;

Ο πατέρας μου και ο θείος μου βρίσκονται τώρα στο Κίεβο. Μιλάμε στο τηλέφωνο κάθε ώρα γιατί είναι τρομακτικό να ξέρω ότι δεν είναι ασφαλείς. Έφερα τις αδελφές μου και τα βαφτιστήρια μου εδώ στην Ελλάδα. Ζουν μαζί μου εδώ και ένα μήνα. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για την οικογένειά μου τώρα. Τα παιδιά και οι γυναίκες είναι ασφαλής και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

βαλερια

Πως είναι η επικοινωνία μαζί τους;

Η επικοινωνία γίνεται με πολύ σύντομες κλήσεις. Όπως και με μηνύματα:  «Είναι όλα εντάξει;»  «Ναι, είμαστε ζωντανοί.» ..

Τι σου δίνει δύναμη σε όλη αυτή την κατάσταση του πολέμου που βιώνει η πατρίδα σου;

Οι άνθρωποι, οι άνδρες που αγωνίζονται για τον τόπο τους, για το μέλλον και για ολόκληρη την Ευρώπη. Όλοι είναι ενωμένοι, όλοι πιστεύουν στο καλύτερο. Δεν υπάρχει ούτε ένας σκύλος, για παράδειγμα , που να μην κάνει κάτι για την Ουκρανία κάθε δευτερόλεπτο εκεί.  Όλοι αγωνίζονται με αξιοπρέπεια εναντίον του ρωσικού στρατού. Δυστυχώς …

βαλερια

Ασχολείσαι με την μουσική και το τραγούδι. Σε βοηθάει στο να εκφράσεις την αγωνία σου αλλά και την ελπίδα σου για το αύριο;

Η μουσική είναι η δουλειά μου. Δεν με βοηθάει, αντίθετα, ντρέπομαι λίγο που τραγουδάω τώρα και οι άνθρωποι πεθαίνουν εκεί έξω. Αλλά πρέπει να ζήσω, είμαι εδώ, εργάζομαι και βοηθάω την οικογένειά μου και όχι μόνο. Έτσι προσπαθώ να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω.

Είσαι πολύ ενεργή στα social media. Λαμβάνεις μηνύματα υποστήριξης ή και μη υποστήριξης για τον πόλεμο;

Φυσικά, λαμβάνω πολλά μηνύματα. Και καλά και, δυστυχώς, κακά μηνύματα. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι η Ουκρανία και ο ουκρανικός λαός αξίζουν αυτό που έχουν σήμερα. Πριν από τον πόλεμο όλα ήταν καλά εκεί, οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί και η χώρα αναπτυσσόταν. Αφήστε τους πολιτικούς να παίζουν πολιτικά παιχνίδια και αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπλοκάρω όλα τα μηνύματα αρνητικής φύσης και δεν θα συζητήσω για την ανάδειξη μιας άποψης. Εξάλλου, δεν θα κάνει κανένα καλό.

βαλερια

Ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο για την Ουκρανία;

Πιστεύω με όλη μου την καρδιά και την ψυχή ότι η Ουκρανία θα επιβιώσει! Είναι μια χώρα ισχυρών και θαρραλέων ανθρώπων. Πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ανακάμψει από τα τρομερά χτυπήματα και τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας. Επιπλέον, θα είμαστε ακόμη καλύτεροι, γιατί τώρα είμαστε ένα!

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να ευχηθείς με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν;

Θα ήθελα να ευχηθώ στους ανθρώπους να παραμείνουν άνθρωποι. Μην τσακώνεστε και βοηθήστε ο ένας τον άλλον γιατί μόνο οι μη άνθρωποι μπορούν να είναι “υπέρ” του πολέμου. Σε κανέναν δεν αξίζει να περάσει ό,τι περνάει ο λαός της Ουκρανίας. Συμπλήρωσε η Valeria Siel.

βαλερια

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ασφάλιση αυτοκινήτου: Η CEO της Scrinium Άντζελα Μπέρου απαντά σε όλα μας τα ερωτήματα

Her News

Ρίκα Διαλυνά: «Έχω ένα παράπονο από τον σύζυγο μου, δεν εχει παρουσιαστεί ποτέ στο όνειρο μου»

Her News b

Αλέξανδρος Γκιννής: «Από μικρός ήθελα να αγωνίζομαι για την Ελλάδα»

Her News