HerNews.gr
Μόδα Ταξίδια

Ταξιδεύοντας στο πιο Pretty νησί της Ισπανίας – Εκεί που «γεννιούνται» τα Pretty Ballerinas

Η Μενόρκα ή αλλιώς Μινόρκα είναι ένα μικρό νησί των Βαλεαρίδων Νήσων, όχι τόσο γνωστό όσο η Μαγιόρκα και η Ίμπιζα. Οι λάτρεις της φύσης και των όμορφων τοπίων, έχουν συμπεριλάβει τη Μενόρκα στη λίστα των πιο αγαπημένων τους προορισμών τα τελευταία χρόνια. Χάρη στους αγαπημένους φίλους και συνεργάτες Digalakis, βρέθηκα σε αυτό το μαγικό νησί της Μεσογείου. Εκεί που «γεννιούνται» τα Pretty Ballerinas!

Γράφει η Μπάγια Αντωνοπούλου

Οι τουρίστες που επιλέγουν κάθε χρόνο τη Μινόρκα για τις διακοπές τους, είναι άπειροι. Το πρώτο μέλημα των κατοίκων του νησιού, είναι η διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και η αποφυγή της κατασκευής μεγάλων δρόμων κατά μήκος της ακτογραμμής. Έτσι έχουν καταφέρει να διατηρούν το νησί της Μινόρκα παραμυθένιο.

Η πρωτεύουσα της Μινόρκα είναι η Ciutadella και βρίσκεται σε μια βραχώδη κορυφογραμμή με θέα στο λιμάνι, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου.

Εντύπωση προκαλούν τα παλιά αρχοντικά στο κέντρο της πόλης, στην Placa des Born, την κεντρική πλατεία. Τα αρχοντικά χτιστήκαν την περίοδο κατά την οποία το νησί βρισκόταν υπό την κυριαρχία των Βρετανών.

Η μεγάλη πλατεία με τα ιστορικά κτίρια και ένα μπαλκόνι με θέα προς το λιμάνι, μαγεύει. Τα σοκάκια οδηγούν στην παλιά πόλη. Η Μινόρκα κατάφερε να διατηρήσει τη μοναδικότητά της.

Κατεβαίνοντας τα μεγάλα σκαλιά φτάνεις στην προκυμαία, όπου εκτός απο το πανέμορφο τοπίο, θα βρεις ωραία μπαρ, εστιατόρια και μαγαζιά με τουριστικά είδη.

Από την προκυμαία αλλά και από το λιμάνι, το Palacio Salort δίνει μια γραφική θέα. Αυτό το κτίριο -κάποτε κατοικία μιας από τις πιο σημαντικές οικογένειες στο νησί- και αντιπροσωπεύοντας την τυπική αρχιτεκτονική των πολυάριθμων ανακτόρων που χτίστηκαν εκείνη την εποχή, είναι μια ήσυχη όαση.

Όσο για τις εξαιρετικές γεύσεις… Το τάπας είναι ένα δημοφιλές πιάτο στη Μινόρκα, ενώ από ποτά κυριαρχεί στο νησί το τζιν. Επίλεξε να πιεις τη νησιωτική πομάδα στα τοπικά μπαρ, που ουσιαστικά είναι τζιν με cloudy λεμονάδα.

Στη Μινόρκα υπάρχουν υπέροχα ξενοδοχεία και καταλύματα, με μεσογειακό αέρα και πολυτελείς παροχές, δίπλα στη φύση.

Οι παραλίες της Μινόρκα θεωρούνται από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Μια μαγική ακτογραμμή, με μεγάλες αμμώδεις εκτάσεις και βραχώδεις όρμους περιβάλλει το νησί.

Στη νότια πλευρά της Μινόρκα θα βρεις παραλίες με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, ενώ βορειότερα η ακτογραμμή είναι πιο τραχιά, με κόκκινα βράχια. Η ωραιότερη παραλία είναι η απομακρυσμένη Cala del Pilar.

Και κάπως έτσι, ο δρόμος οδηγεί στο εργοστάσιο των Pretty Ballerinas, στο χωριό Ferreries της Μινόρκα. Εκεί που «γεννιούνται» τα Pretty Ballerinas, τα πιο chic παπούτσια για φρέσκες και stylish εμφανίσεις. 

Οι υπέροχες μπαλαρίνες με «καταγωγή» απο το όμορφο μεσογειακό νησί της Ισπανίας, κλέβουν την παράσταση και μπορείς να τις βρεις αποκλειστικά στα Digalakis.

Τα Pretty Ballerinas είναι μια ωδή στη μόδα για κάθε γυναίκα που σέβεται το προσωπικό της στυλ. Είναι παπούτσια φτιαγμένα στο χέρι, με εκπληκτική διακόσμηση και στα πιο must σχέδια της σεζόν.

Όσοι δουλέουν στο εργοστάσιο των Pretty Ballerinas της Μινόρκα, σχεδιάζουν και δημιουργούν απο δέρμα, gingham και ημιδιάφανα στοιχεία, κομψές μπαλαρίνες, mules και σανδάλια.

Χρησιμοποιούν επίσης αξεσουάρ που θυμίζουν φυσικούς πολύτιμους λίθους. Οι χειροποίητες κορδέλες και οι πλεκτοί φιόγκοι προσθέτουν εκπληκτική διακόσμηση και στυλ. Στο εργοστάσιο των Pretty Ballerinas με εντυπωσίασε η αριστοτεχνική δουλειά των δημιουργών που με μετατρέπουν τη σπάνια πρώτη ύλη σε ανθεκτικά, άνετα και πάνω από όλα stylish παπούτσια.

Η συλλογή Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022 των Pretty Ballerinas είναι must. Θυμίζει ένα τραγούδι αγάπης για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Τα Pretty Ballerinas είναι κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου στο χέρι, στο νησί της Μινόρκα. Ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, χαρίζοντας μοναδικές στυλάτες εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γι’ αυτό και τα λατρεύω. Μπορείς να βρεις τη συλλογή στα https://www.digalakis.com!

Πού θα μας βγάλει το επόμενο ταξίδι; Κανείς δεν ξέρει.. Θα τα μαθαίνετε όμως όλα από εδώ και φυσικά απο τα social media μου.
Σας φιλώ!
Μπάγια Αντωνοπούλου

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Μας έδωσε την πιο stylish πρόταση για το office look

HerNewskl

Τα χρώματα που θα φορέσουμε το φθινόπωρο του 2023

Her News

Rihanna: Επιστρέφει δυναμικά με μία συνεργασία- έκπληξη για τη Fenty

HerNewskl