HerNews.gr
Beauty

Λιπαρά Μαλλιά: 4 tips για να τα φροντίσετε

mallia

Πολλές γυναίκες έχουν  λιπαρά μαλλιά, τα οποία τείνουν να θαμπώνουν, να λαδώνουν και να φαίνονται απεριποίητα. Πρόκειται για μια κατάσταση που για κάποιους θεωρείται ένα σοβαρό αισθητικό πρόβλημα. Αν και δεν είναι κάτι ουσιαστικά κακό..

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει λύση για να περιορίσετε ή να εξαλείψετε τη λιπαρότητα.Πρόκειται για κάποια απλά μυστικά και συνήθειες που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα σας!

mallia

Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο

Αν πιστεύετε πως λούζοντας καθημερινά τα μαλλιά σας, διατηρώντας τα «καθαρά» αποφεύγετε την δημιουργία λιπαρότητας, κάνετε μεγάλο λάθος. Αντιθέτως, συμβάλλετε περισσότερο στο να γίνουν λιπαρά, με αποτέλεσμα να λαδώνουν γρήγορα.

Το καθημερινό λούσιμο απομακρύνει από την τρίχα τα φυσικά έλαια που θα την προστατεύσουν και θα την κάνουν πιο δυνατή και υγιή. Έτσι, τα μαλλιά γίνονται πιο εύθραυστα και ευαίσθητα. Επίσης, το μασάζ που κάνουμε στο τριχωτό της κεφαλής κατά τη διάρκεια του λουσίματος, αλλά και η απομάκρυνση της λιπαρότητας τείνουν να ενεργοποιούν τους σμηγματογόνους αδένες. Αυτοί με τη σειρά τους εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα.

 

Προτιμήστε το πρωινό λούσιμο

Κατά τις βραδινές ώρες οι σμηγματογόνοι αδένες είναι πολύ ενεργοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το λούσιμο των λιπαρών μαλλιών εκείνη τη στιγμή να αποδώσει μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος. Αντίθετα το πρωί οι εν λόγω αδένες είναι πιο ανενεργοί.

Και προσοχή, μην ξεχνάτε πως το έντονο τρίψιμο στις ρίζες των μαλλιών κατά το λούσιμο, μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τους σμηγματογόνους αδένες. Έτσι, αυξάνεται και η λιπαρότητα.

mallia

 

Εφαρμόστε σωστά την κρέμα μαλλιών ή το μαλακτικό

Αποφύγετε τη χρήση βαριών conditioner που τείνουν να κάνουν την τρίχα να δείχνει πιο επίπεδη και λαδωμένη, αφού την τραβούν προς τα κάτω λόγω του βάρους που της προσθέτουν. Αντ’ αυτού επιλέξτε ένα ελαφρύ μαλακτικό. Εφαρμόστε το στις άκρες και αποφύγετε τις ρίζες. Τέλος, φροντίστε να το ξεπλύνετε πάρα πολύ καλά, τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα. Τυχόν υπολείμματα conditioner στα μαλλιά θα οδηγήσουν στην γρήγορη και ανεπιθύμητη λιπαρότητα.

Επίσης, η εφαρμογή του μαλακτικού στις ρίζες δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την συσσώρευση βρωμιάς και το φράξιμο των πόρων, οδηγώντας έτσι σε λιπαρά και λαδωμένα μαλλιά.

 

Διατηρήστε καθαρή τη βούρτσα σας

Όλα τα εργαλεία ομορφιάς, όπως τα πινέλα του μακιγιάζ, θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά. Ειδάλλως μεταφέρουν τα συσσωρευμένα βακτήρια και τους ρύπους στο δέρμα και τα μαλλιά.

Φροντίστε λοιπόν να καθαρίζετε από τις τρίχες και να πλένετε τη βούρτσα σας συχνά με ζεστό νερό και σαμπουάν ή σαπούνι. Έτσι, αφαιρούνται οι ρύποι, τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling, αλλά και η συσσωρευμένη λιπαρότητα από την επιφάνεια της.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Aμπούλες περιποίησης: Αυτός είναι ο λόγος που έχουν γίνει viral στο TikTok!

HerNewskl

Μυστικά για ένα λαμπερό δέρμα

Her News

Ήβη Αδάμου: Έκανε την πιο κομψή καστανή απόχρωση στα μαλλιά της!

HerNewskl