HerNews.gr
Παιδί

Πως να επιλέξω νταντά για το παιδί μου;

νταντα

Να προσλάβω νταντά για το παιδί μου; Κι αν ναι πως να την επιλέξω; Είναι δύο ερωτήματα που απασχολούν πολλές εργαζόμενες μανούλες όταν πλησιάζει ο καιρός να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σίγουρα το να επιλέξετε τη σωστή νταντά για να εμπιστευτείτε το παιδί σας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εξάλλου, πρόκειται για ένα σημαντικό πρόσωπο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανατροφή του παιδιού σας. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες παράμετροι που αν τις λάβετε σοβαρά υπόψη, τότε σίγουρα θα κάνετε την καλύτερη επιλογή για το δικό σας παιδί και τη δική σας οικογένεια.

nanny

Πως να την επιλέξω;

Πριν συναντήσετε την υποψήφια νταντά για το παιδί σας κάντε μια λίστα με μερικά πράγματα που θεωρείτε σημαντικά. Φροντίστε να είστε φιλική και θερμή απέναντί της και να την κάνετε να αισθανθεί άνετα. Μιλήστε μαζί της για τα πράγματα που θέλετε να γνωρίζετε για εκείνη, αλλά κι εκείνη για εσάς.

Προϋπηρεσία και σπουδές

Ρωτήστε την για τα προσόντα της, τις σπουδές της κι αν έχει σχετική εμπειρία σε παιδιά της ηλικίας των δικών σας παιδιών. Επίσης, ρωτήστε αν μπορείτε να πάρετε συστάσεις από οικογένειες στις οποίες έχει ήδη εργαστεί. Ακόμα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν είναι η αποκλειστική και μόνιμη εργασία της ή την κάνει περιστασιακά.

Μέθοδοι πειθαρχίας

Μιλήστε μαζί της σχετικά με τις μεθόδους πειθαρχίας που χρησιμοποιεί. Μπορείτε να φτιάξετε κι ένα – δυο σενάρια με δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με το παιδί και να τη ρωτήσετε πως θα τα χειριζόταν. Για παράδειγμα, εάν το παιδί επιμένει για κάτι και έχει πέσει στο πάτωμα, φωνάζει, κλαίει και δεν σταματάει, εκείνη πως θα το χειριστεί;

nanny

Εξηγήστε ξεκάθαρα τι θέλετε

Σκεφτείτε από πριν τι ακριβώς θέλετε από την νταντά που προσέχει το παιδί σας. Για παράδειγμα θέλετε μόνο να παίζει μαζί του, να το φροντίζει και να το προσέχει; Ή μήπως θέλετε να σιδερώνει και τα ρούχα του, να μαγειρεύει απλά γεύματα για το παιδί ή να τακτοποιεί το σπίτι ή να το συνοδεύει σε δραστηριότητες; Πείτε εξ΄αρχής όλα όσα θέλετε να κάνει η νταντά όσο εσείς λείπετε και συμφωνήστε το μαζί της.

Γενικές ερωτήσεις

Κάποια γενικά πράγματα που καλό είναι να γνωρίζετε για την υποψήφια νταντά του παιδιού σας είναι:

  • εάν καπνίζει
  • ποια είναι η οικογενειακή της κατάσταση
  • εάν μένει κοντά σας και πως μετακινείται
  • εάν οδηγεί και πόσο καιρό έχει δίπλωμα οδήγησης
  • εάν έχει γνώσεις Α΄βοηθειών
  • οτιδήποτε άλλο κρίνετε χρήσιμο

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σημάδια ότι είσαι έτοιμη να γίνεις μαμά

Her News

Μόλις γέννησες και δεν θέλεις επισκέψεις; Πώς θα αρνηθείς ευγενικά

Her News

Παιδί: Γιατί δεν έχει όρεξη για διάβασμα;

Her News b