HerNews.gr
Beauty

3 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

hair

Υπάρχουν πολλά tips για τα μαλλιά μας. Ήξερες όμως ότι 3 απλές καθημερινές συνήθειες τα καταστρέφουν;

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι συνήθειες που τα καταστρέφουν ..

Τα ξεπλένεις με καυτό νερό

Παρόλο που σε όλες μας αρέσουν τα ζεστά ντους μετά από μια κουραστική μέρα, στα μαλλιά μας δεν αρέσουν. Δυστυχώς, τα έξτρα ζεστά ντους έχουν το ίδιο αποτέλεσμα που κάνουν τα ζεστά εργαλεία στα μαλλιά μας. Η υπερβολική θερμότητα αφαιρεί από τα μαλλιά μας όλη την (απαραίτητη) λιπαρότητα και τα αφήνει ευάλωτα και επιρρεπή στις σκληρές συνθήκες (κρύο, ζέστη, πιστολάκι, κ.λ.π.) . Οι hair stylists συνιστούν να τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, το οποίο επιτρέπει στους θύλακες των μαλλιών μας να ανοίξουν και να καθαριστούν. Ιδανικά ολοκληρώνουμε με κρύο νερό, έτσι ώστε οι θύλακες να κλείσουν ξανά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα ή να εμφανιστεί ερεθισμός.

 Βάζεις conditioner στις ρίζες

Όταν βάζεις conditioner στα μαλλιά, είναι σημαντικό να αποφεύγεις τις ρίζες. Τα μαλακτικά, τα οποία είναι συνήθως παχιά και βαριά, προκαλούν μπλοκαρίσματα στους πόρους του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό έχει ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.  Τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, κατεστραμμένοι θύλακες και υπερβολική λιπαρότητα. Τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού σας είναι τα πιο “καινούρια” και κατά συνέπεια τα πιο ενυδατωμένα. Τα μαλλιά πιο κοντά στις άκρες είναι πιο “γερασμένα” και στεγνά, επομένως είναι απαραίτητο να στοχεύετε σε αυτές τις περιοχές κατά την περιποίηση τους. Ένας κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι ότι το conditioner δεν πρέπει ποτέ να φτάνει μέχρι πάνω από τα αυτιά σας.

Χρησιμοποιείς λάθος βούρτσα μαλλιών

Κάθε τύπος μαλλιών απαιτεί διαφορετική βούρτσα μαλλιών. Οι περισσότερες από εμάς συνήθως διαλέγουμε βούρτσα βάσει της ομορφιάς της, αλλά δεν είναι πάντα οι πιο όμορφες και οι καλύτερες! Για παράδειγμα, τα άτομα με σγουρά μαλλιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν βούρτσα με τρίχες κάπρου. Αυτός ο τύπος βούρτσας δεν κάνει τις μπούκλες να χάσουν το σχήμα τους ή να φριζάρουν. Αντίθετα αφήνει την τρίχα ενυδατωμένη και λεία. Όσες έχουν ίσια μαλλιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν βούρτσα που συνδυάζει τρίχα κάπρου και νάιλον τρίχες. Αυτός ο τύπος βούρτσας είναι ιδιαίτερα καλός για άτομα με πιο λεπτά μαλλιά. Αυτό διότι οι τρίχες γλιστρούν απρόσκοπτα μέσα από τα μαλλιά χωρίς να ερεθίζουν το τριχωτό της κεφαλής ή να τραβούν τους θύλακές. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για να βρείτε την καλύτερη για εσάς.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ariana Grande: Υιοθέτησε την πιο girly εκδοχή του glazed donut!

HerNewskl

Ροδάκινο-Δυόσμος : Το νέο trend αφεψήματος , με βάση το νερό!

Her News b

Maskne: Η Κωνσταντίνα Μάμαλη μας δίνει συμβουλές για υπέροχο δέρμα, χωρίς σπυράκια

Her News