HerNews.gr
Καριέρα

Elevator Pitch: Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τα επαγγελματικά σου

elevator

Συναντάς τυχαία το άτομο που ξέρεις ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την ευκαιρία σου για την επαγγελματική σου ανάδειξη, αλλά δεν ξέρεις πως να τον προσεγγίσεις; Ήρθε η ώρα για Elevator Pitch 

Η μέθοδος «Elevator pitch» είναι αποδεδειγμένα η πιο αποτελεσματική για αυτόν τον σκοπό. Η ονομασία της προέρχεται από τις συνομιλίες που έχεις σε ένα ασανσέρ, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πρέπει να πεις αυτό που θες για να περάσεις το επιθυμητό μήνυμα. 

Elevator pitch βήμα 1ο

 Συστήσου και παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά σου που σε κάνουν κατάλληλη για αυτήν την δουλειά. Μίλα για τις σπουδές σου, το πού εργάζεσαι και ποιος είναι ο τελικός σου στόχος. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξεις ότι είσαι συνειδητοποιημένη και ξέρεις ακριβώς τι θέλεις. Μην φλυαρείς, ο σκοπός είναι να πεις αυτά που πραγματικά χρειάζεται να ξέρει ο άλλος και όχι να κάνεις επίδειξη. Είναι μια πολύ λεπτή γραμμή που δεν θα πρέπει να περάσεις.  

Elevator pitch βήμα 2ο

Πρέπει να γνωρίζεις σε ποιόν μιλάς και να εξηγήσεις για ποιον λόγο επέλεξες να τον πλησιάσεις. Δείξε ότι έχεις επίγνωση του πόσο σημαντικό είναι το άτομο αυτό και για ποιους λόγους θεωρείς ότι και η δουλειά που διεκδικείς είναι εξίσου σημαντική. Είναι αναγκαίο να γνωρίζει αυτούς τους λόγους ώστε να κατανοήσει και ο ίδιος τι ακριβώς επιθυμείς και να τον διευκολύνεις να καταλάβει ότι είσαι αυτό που ψάχνει.

Elevator pitch βήμα 3ο

Σημασία δεν έχει μόνο να πεις αυτά που θέλεις, αλλά να δεις αν υπάρχει και η αντίστοιχη ανταπόκριση. Μην σπαταλήσεις τον λίγο χρόνο που έχεις μιλώντας ακατάπαυστα. Είναι απαραίτητο να υπάρξει διάλογος, έτσι θα έχει ενδιαφέρον και για αυτόν η συζήτηση.  Άστον λοιπόν να μιλήσει και άκου προσεκτικά τι έχει να σου πει.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να γίνεται πλούσιος; Κι όμως, υπάρχουν 5 tips

Her News b

Γίνε αφεντικό του εαυτού σου: Πως να παραιτηθείς από την βαρετή δουλειά σου!

Her News

Γιατί το να βρείτε έναν μέντορα μπορεί να είναι μια πολύ καλή ιδέα;

Her News