HerNews.gr
Διεθνή

Σαγκάη: Πολίτες οδηγούνται σε στρατόπεδα καραντίνας

Σαγκάη

Βίντεο καταγράφουν πρωτοφανείς εικόνες από τη μητρόπολη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων τη Σαγκάη – Ακινητοποιούν τους πολίτες με δαγκάνες για να τους σύρουν στα στρατόπεδα καραντίνας, όπου στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Η Σαγκάη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές «κύμα» κοινωνικής εξέγερσης, εφαρμόζοντας μία επικίνδυνη πολιτική «μηδενικής Covid», η οποία προβλέπει την επιβολή ενός ακραίου lockdown, που μεταξύ άλλων έχει σημάνει συναγερμό για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι 25 εκατομμύρια κάτοικοι της μητρόπολης είναι εγκλωβισμένοι εδώ και εβδομάδες στα σπίτια τους, δίχως να μπορούν να προμηθευτούν καν τα βασικά είδη ανάγκης, όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είτε παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα είτε και καθόλου, οδηγούνται ακόμη και με τη βία σε στρατόπεδα καραντίνας, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ζώντας υπό απάνθρωπες συνθήκες, ενώ όσοι δεν κάνουν τεστ Covid καθημερινά συλλαμβάνονται.

σαγκαη

Οι αρχές μετατρέπουν κτίρια κατοικιών σε κέντρα καραντίνας, με τους γείτονες να αντιδρούν έντονα, ανησυχώντας πως κινδυνεύουν να μολυνθούν. Μάλιστα, οι πολίτες οδηγούνται στις παραπάνω δομές, αφότου οι Αρχές χρησιμοποιήσουν ακόμη και δαγκάνες για να τους ακινητοποιήσουν.

Αδιανόητες εικόνες

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας άντρας που βγαίνει στο μπαλκόνι του για να αποφύγει τις αρχές που θέλουν να τον μεταφέρουν σε κέντρο καραντίνας. «Είστε κακοποιοί, υπόκοσμος», φωνάζει. Εκείνοι όμως βγαίνουν τον χτυπούν και τον περιορίζουν.

Στρατόπεδα καραντίνας τα σπίτια
Οι αρχές επιστρατεύουν ολόκληρες πολυκατοικίες και τις μετατρέπουν σε κέντρα απομόνωσης ασθενών, ώστε να στεγάσουν τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, όμως η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει οργή και αντιδράσεις από τους γείτονες που ανησυχούν ότι κινδυνεύουν να μολυνθούν.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Aυτά είναι τα κριτήρια που θέλει να έχει ο επόμενος σύντροφος της!

HerNewskl

Κιμ Καρντάσιαν: Αν σου αρέσει ο Πιτ Ντέιβιντσον είσαι… hot κορίτσι!

Her News

Τζορτζ Κλούνεϊ: Το πρόβλημα υγείας που του παρέλυσε το μισό πρόσωπο

Her News