HerNews.gr
Health

Νηστεία: Τι πρέπει να προσέξετε για να μην πάρετε κιλά;

νηστεια

Η νηστεία είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τους πιστούς, πριν την Ανάσταση. Αν και πρόκειται για μια περίοδο 40 ημερών, πολλοί επιλέγουν να νηστέψουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Η νηστεία, αποτελεί κάτι άκρως προσωπικό, και δεν πρέπει να κατακρίνεται για την διάρκεια της.

Όποιος επιλέγει να νηστέψει, μπορεί να έχει παρατηρήσει ότι παρά την έλλειψη αρκετών τροφών, τείνει να παίρνει κιλά μέσα στην περίοδο αυτή της νηστείας. Γιατί συμβαίνει αυτό, και τι πρέπει να προσέξουμε στην νηστεία; 

Δεν έχετε πρόγραμμα

Προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα και κατά την περίοδο της νηστείας, θα πρέπει να φροντίσετε έτσι ώστε να προσλαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσα από μια διατροφή με ποικιλία.

Το ότι βγάζετε τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης από τη διατροφή σας δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσλάβετε από αλλού τα θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει απλά να ενημερωθείτε σχετικά με την αντικατάσταση των τροφών ζωικής προέλευσης και να οργανώσετε τα γεύματά σας, ώστε να μην τρώτε συνέχεια τις ίδιες τροφές.

νηστεια

Κάνετε υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων 

Μπορεί οι τροφές με υδατάνθρακες να είναι νηστίσιμες, όμως οι απλοί υδατάνθρακες χωνεύονται γρήγορα από τον οργανισμό. Με αποτέλεσμα να μη σας κρατάνε χορτάτη για πολλή ώρα και να πεινάτε μετά από λίγο. Προσπαθήστε, λοιπόν, να περιορίσετε την κατανάλωση λευκού ψωμιού, λευκών ζυμαρικών και ρυζιού ή και να αντικαταστήσετε με τα αντίστοιχα τρόφιμα ολικής άλεσης.

νηστεια

Σας λείπει η πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη επιφέρει ευκολότερα το αίσθημα του κορεσμού και βοηθάει σημαντικά στον περιορισμό της πείνας. Πράγματι, η πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης που βρίσκεται στο κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, έχει την υψηλότερη βιολογική αξία. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να την προσλάβετε από άλλες πηγές προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας. Θα πρέπει να εντάξετε πηγές πρωτεΐνης στη διατροφή σας! Όπως όσπρια, ξηρούς καρπούς, γάλα φυτικής προέλευσης, σόγια και ταχίνι.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Πέντε τρόφιμα που δεν είναι τόσο υγιεινά και… αθώα όσο νόμιζες

Her News

Θάλασσα: Τι πρέπει να τρώμε πριν και μετά

Her News b

Νερό Καρύδας: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το “super” νερό

Her News b