HerNews.gr
Παιδί

Οδηγός για νονούς: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Πασχαλινό δώρο

easter

Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση το δώρο του Πάσχα για το πνευματικό παιδί εκτός από την λαμπάδα, πρέπει να περιλαμβάνει το τσουρέκι και το σοκολατένιο αυγό. Ακόμα, ένα σημαντικό δώρο για το Πάσχα, αποτελούν τα παπούτσια. Βέβαια, όσο μεγαλώνει το βαφτιστήρι σας, συνήθως το αποφεύγουμε. Στις μικρές ηλικίες όμως είναι must.

Τι συμβολίζει το δώρο του Πάσχα; 

easter

Η λαμπάδα

 Η λαμπάδα συμβολίζει την Ανάσταση, την πίστη και την προσευχή, τη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Ανάβει το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με το Άγιο Φως που έρχεται από τον τάφο του Χριστού.

Το αυγό

Το αυγό συμβολίζει την ζωή εν τάφω η οποία φτάνει την Ανάσταση. Σχετίζεται επίσης με την άνοιξη, την αναγέννηση της φύσης και τη γονιμότητα.

Το τσουρέκι

Το τσουρέκι είναι ο άρτος της ζωής όπως τον δίδαξε ο Χριστός. Παραδοσιακά, κάθε Μεγάλη Πέμπτη όλες οι γυναίκες φτιάχνουν τα πασχαλινά κουλούρια και τα τσουρέκια συμβολίζοντας έτσι την ανάσταση του Χριστού, καθώς το αλεύρι ζωντανεύει και μεταμορφώνεται σε ψωμί. Συνήθως το τσουρέκι συνοδεύεται από ένα κόκκινο αυγό που συμβολίζει το αίμα του Χριστού.

easter

Πως θα διαλέξω δώρο για το βαφτιστήρι μου;

Πλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα Πασχαλινά δώρα. Αν το βαφτιστήρι σας είναι σε μικρή ηλικία σίγουρα θα περιμένει το σοκολατένιο αυγό με τον αγαπημένο του ήρωα, ή το παιχνίδι που διαφημίζει η τηλεόραση. Πέρα από αυτό όμως, υπάρχουν πολλές και κομψές λαμπάδες που μπορείτε να αγοράσετε. Αν είναι κορίτσι, υπάρχουν λαμπάδες, σε όμορφα ανοιξιάτικα χρώματα, ιδανικές για βαφτιστήρια μεγαλύτερης ηλικίας. Για μια νεαρή κοπέλα μπορείτε να βρείτε λαμπάδες που τις κοσμούν ακόμα και αξεσουάρ, που έπειτα μπορούν να φορεθούν. Αντίστοιχα αν είναι ένας νεαρός, υπάρχουν απλές λαμπάδες, με ξύλινα στοιχεία, ή ακόμα και με μπρελόκ. 

Σημαντικό είναι να γνωρίζετε τι αρέσει στο βαφτιστήρι σας, για να μπορέσετε να του κάνετε ένα ωραίο πασχαλινό δώρο. Αν είναι εφικτό, μπορείτε να περάσετε μαζί μια από τις ημέρες αυτές, και να κάνετε τα πασχαλινά ψώνια μαζί. 

Προσοχή! Τα δώρα για το Πάσχα καλό είναι να τα δίνουμε στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να διδάξετε στο παιδί σας τον σεβασμό

Her News

Οι ωραιότερες ιδέες για το Baby Shower του μωρού σας είναι εδώ!

Her News

Αφιερωμένο στους γονείς

Her News