HerNews.gr
Ψυχολογία

Box breathing: Ποια είναι η νέα τεχνική αναπνοής που κάνει θραύση

Τι είναι η Box breathing που κάνει χαμό στο εξωτερικό και έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα; Αν θέλεις λοιπόν να καθαρίσει το μυαλό σου, να χαλαρώσει το σώμα σου και να βελτιώσεις τη συγκέντρωσή σου, τότε αυτού του είδους η αναπνοή, η box breathing είναι η ιδανική.

Καταρχάς, το πρώτο σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση του άγχους είναι το να μάθουμε να αναπνέουμε σωστά. Ως τεχνική box breathing ορίζονται συνολικά διαρκεί 60 δευτερόλεπτα και τη λέμε έτσι γιατί είναι τετράγωνη.

Η διαδικασία είναι ως εξής.  εισπνέουμε μετρώντας μέχρι το 4, κρατάμε την αναπνοή μετρώντας μέχρι το 4, εκπνέουμε μέχρι το 4, κρατάμε μέχρι το 4.

Σε περίπτωση που κάνεις μία δουλειά που έχει πολύ άγχος ή έχεις γύρω σου ανθρώπους που είναι ο ορισμός του άγχος, τότε θα σου τη συνιστούσα. Επίσης, μπορεί να σε βοηθήσει σίγουρα στην συγκέκντρωση σου. 

«Το box breathing λειτουργεί απευθείας στο νευρικό σου σύστημα και κατεβάζει τον διακόπτη του “fight or flight”, όταν τα επίπεδα άγχους ανεβαίνουν κατακόρυφα! 

Όλοι το ξέρουμε αλλά σίγουρα αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, ότι το κομμάτι της εκπνοής είναι το πιο σημαντικό στην ενεργοποίηση της χαλάρωσης. Ωστόσο είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να υπάρχει σίγουρα ισορροπία στη διάρκεια των εισπνοών και των εκπνοών. Επανάλαβε όσες φορές θέλεις, αρκεί να νιώθεις καλά εξάλλου δεν υπάρχει συγκεκριμένο manual για το πως θα το κάνεις.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Πως να χρησιμοποιήσεις το παρελθόν για να φτάσεις στην επιτυχία

Her News

Πράγματα που πρέπει να κάνεις στην ζωή σου

Her News b

Ο ήλιος αλλάζει την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης

Her News