HerNews.gr
Health

Βρώμη: Απολαυστική και νηστίσιμη – Που μας ωφελεί;

oats

Η βρώμη είναι και πεντανόστιμη και νηστίσιμη. Αυτό όμως που δεν γνωρίζατε είναι ότι έχει τρομερά οφέλη για τον οργανισμό και το σώμα μας.

Αυτή την εβδομάδα, αλλά και κάθε εβδομάδα μπορείς να επιλέξεις την βρώμη για πρωινό. Θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι, και όλα τα οφέλη της. Τι μας χαρίζει λοιπόν η βρώμη; 

Βρώμη vs Χοληστερίνη 1-0 

Η βρώμη είναι πλούσια σε βήτα-γλυκάνες, ένα είδος διαλυτή ίνας που βρίσκεται κυρίως στη βρώμη και το κριθάρι και είναι γνωστό για την ιδιότητά του να μειώνει τη χοληστερόλη. Συγκεκριμένα, οι βήτα-γλυκάνες δημιουργούν ένα υλικό που μοιάζει με γέλη και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας, γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση τουλάχιστον 3 γραμμαρίων βήτα-γλυκανών από βρώμη καθημερινά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ολικής και κακής χοληστερόλης κατά 5 έως 10%, τόσο σε άτομα με φυσιολογικά όσο και σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. 

oats

Ενέργεια στα ύψη 

Μαγείρεψε μισό φλιτζάνι βρώμη και θα συγκεντρώσεις 28 γραμμάρια υδατάνθρακες, ένα μακροθρεπτικό συστατικό που το σώμα σου διασπά σε γλυκόζη, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανά σου. Επιπλέον, οι ίνες της βρώμης βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης και προκαλούν χαμηλότερη, πιο σταδιακή αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

oats

Και από μυς.. δύναμη! 

Μπορεί να μην είναι η πρώτη που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι ποιες τροφές έχουν πρωτεΐνη. Αλλά δεν πρέπει να την αγνοείς. Μια μερίδα μισού φλιτζανιού παρέχει 5 γραμμάρια μακροθρεπτικών συστατικών, το οποία βοηθούν στην οικοδόμηση και την επιδιόρθωση κυττάρων, ιστών και μυών. Επιπλέον, βοηθά σε διαδικασίες του σώματος όπως η πήξη του αίματος και την ισορροπία υγρών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Η διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον έρχεται εν μέσω πρώιμης έναρξης «επιδημίας» καρκίνου λένε οι ειδικοί

HerNews ka

Τα ζευγάρια που κοιμούνται μαζί έχουν πιο ποιοτικό ύπνο;

Her News

Ο καύσωνας επιδεινώνει τα συμπτώματα της περιόδου

Her News