HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Γιατί η ανάγνωση βιβλίων είναι τόσο σημαντική;

books

Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι για εσάς η ανάγνωση βιβλίων..

Τα βιβλία είναι πραγματικά, πηγή ζωής. Ας δούμε πως η ανάγνωση μας βοηθάει:

Σε βοηθά να ανακαλύψεις τον εαυτό σου

Κάθε καλό βιβλίο ανοίγει νέες διαστάσεις σκέψεων στον αναγνώστη. Όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, προσπαθείτε με κάποιο τρόπο να συνδέσετε τα γεγονότα, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τους χαρακτήρες των βιβλίων με τον εαυτό σας. Αυτό όχι μόνο σας κρατά πάνω στο βιβλίο, αλλά και σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πώς θα νιώθατε και θα αντιδρούσατε σε εκείνες τις καταστάσεις που δεν έχουν συμβεί ακόμα στη ζωή σας. Έτσι, με κάθε σελίδα που διαβάζετε, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα νέο κομμάτι του εαυτού σας!

Μεταδίδει πολύτιμα διδάγματα από εμπειρίες ετών.

Τα βιβλία δεν γράφονται σε μια μέρα. Για έναν συγγραφέα χρειάζεται πολλή σκληρή δουλειά, κατανόηση, εμπειρίες, γνώσεις και σε πολλές περιπτώσεις πολύ πόνο για να καταλήξει σε ένα μόνο βιβλίο. Αλλά εμείς ως αναγνώστης μπορούμε να τα διαβάσουμε σε μόλις εβδομάδες ή ημέρες, ζώντας έτσι χρόνια εμπειριών σε πολύ λιγότερο χρόνο.

 

Το διάβασμα βελτιώνει τη συναισθηματική σας υγεία

Τα βιβλία είναι γεμάτα συναισθήματα. Άλλοτε θα σας κάνουν να κλάψετε με κάθε αλλαγή σελίδας και άλλοτε θα σας αφήσουν ένα ζεστό χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Τα βιβλία μπορούν να σας κάνουν χαρούμενους, λυπημένους, ζηλιάρηδες, αγαπημένους, προδομένους και ούτω καθεξής! Τα βιβλία είναι επομένως ένας συνδυασμός διαφορετικών ανάμεικτων συναισθημάτων που τελικά μας βοηθούν να αναπτυχθούμε συναισθηματικά.

Διευρύνει τις γνώσεις σας και σας κάνει πιο έξυπνους

Τα βιβλία είναι μια πολύ πλούσια πηγή πληροφοριών. Με κάθε βιβλίο που διαβάζετε, μαθαίνετε νέα πράγματα. Όσο περισσότερο διαβάζετε, τόσο περισσότερα γνωρίζετε για διαφορετικούς ανθρώπους και τις εμπειρίες τους. Γνωρίζετε επίσης διαφορετικά μέρη, διαφορετικούς πολιτισμούς και γεγονότα που δεν θα ξέρατε διαφορετικά. Η ανάγνωση βιβλίων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυξάνει τις γνώσεις σας και ενισχύει την ικανότητά σας να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις.

Μειώνει το άγχος και σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα

Το διάβασμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσετε το μυαλό σας. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Sussex, το διάβασμα ακόμη και για έξι λεπτά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους σας έως και 68 % . Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή όταν χανόμαστε σε ένα βιβλίο, το μυαλό μας εστιάζει στο διάβασμα και ότι η μικρή απόσπαση της προσοχής από τον πραγματικό κόσμο και τα προβλήματά μας σε έναν λογοτεχνικό κόσμο μειώνει τις εντάσεις στους μύες και την καρδιά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τζένιφερ Άνιστον – Άνταμ Σάντλερ: Η νέα τους ταινία κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στο Netflix

HerNews ka

Βίκυ Καγιά: Tέλος το GNTM- Ο λόγος το DWTS

Her News b

Δυο Χρυσά βραβεία απέσπασε το επιτραπέζιο παιχνίδι «Παραμύθια αλλιώς» στα Toys Awards 2022

Her News