HerNews.gr
Συνταγές

Πασχαλινά Αυγά: Tips για το τέλειο βάψιμο

eggs

Σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη και, όπως προστάζει το έθιμο, βάφουμε τα πασχαλινά αυγά . 

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το πασχαλινά αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα, όμως η παράδοση τα θέλει κόκκινα. Οι λόγοι για το κόκκινο χρώμα είναι πολλοί. Μία από τους πιο αποδεκτούς είναι πως το κόκκινο συμβολίζει το αίμα και τη θυσία του Ιησού. Το αυγό -σύμφωνα με την παράδοση- συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός -όπως και το περίβλημα του αυγού- αλλά έκρυβε μέσα του τη “Ζωή”, αφού από αυτόν βγήκε ο Ιησούς και αναστήθηκε.
eggs

Πως θα βάψετε σωστά τα πασχαλινά σας αυγά;

  • Εκτός ότι το ξίδι βοηθάει τα αυγά να βράσουν χωρίς να σπάσουν, υπάρχει κι άλλος λόγος για τον οποίον δεν πρέπει να ξεχάσετε να ρίξετε λίγο μέσα στην κατσαρόλα: το ξίδι θα βοηθήσει την βαφή σας να κάτσει καλύτερα και να διαρκέσει περισσότερο στην επιφάνεια του αυγού. Αν μάλιστα θέλετε εντονότερο και πιο φωτεινό χρώμα, προσθέστε λίγο περισσότερο ξίδι απ’ότι συνήθως.
  • Βράστε σωστά τα αυγά σας ώστε να μην πρασινίσει ο κρόκος: Βάλτε τα αυγά σε μία κατσαρόλα με νερό βρύσης και ξίδι. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, κατεβάστε την κατσαρόλα και κλείστε την με καπάκι. Μετρήστε 13-14 λεπτά και κρυώστε τα αυγά σας με κρύο νερό.
  • Τέλος, ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι να αφήνουμε τα βρασμένα αυγά εκτός ψυγείου. Βάψτε τα , αφήστε τα να στεγνώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο για να τα συντηρήσετε σωστά και να μην έχετε απρόοπτα στο Πασχαλινό σας τραπέζι.

eggs

Όσο για τα χέρια σας..

Ανακάτεψε μία κουταλιά λάδι με ζάχαρη, τόση ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Μόλις δημιούργησες ένα φυσικό scrub που θα βγάλει τη βαφή αυγών από τα χέρια σου. Το ίδιο μείγμα είναι ιδανικό και για την καθημερινή απολέπιση του σώματός σου.

Νεότερα Άρθρα

Overnight oat με φυστικοβούτυρο & λευκή σοκολάτα

HerNews ka

Συνταγή: Φτιάξε την πιο λαχταριστή μακαρονάδα

Her News

Εύκολες ιδέες για vegan σνακ

Her News