HerNews.gr
Ψυχολογία

Social Media: Τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα

Η αποτοξίνωση στα social media είναι απλώς ένα διάλειμμα. Εσείς ορίζετε πόσο καιρό είναι και τι περιλαμβάνει. Μπορείτε να επιλέξετε να το ανακοινώσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή απλά να απομακρυνθείτε.

Ίσως το διάλειμμα σας να περιλαμβάνει την κατάργηση μιας από τις εφαρμογές ή την κατάργηση των λογαριασμών που σας κάνουν να αμφισβητείτε την αυτοεκτίμησή σας. Ίσως θέλετε να μείνετε μακριά από όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για έναν μήνα, ή και για 1 μέρα. 

 

Ποια σημάδια μας δείχνουν ότι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από τα social media;

  • Παρατηρείς ότι σε ενοχλούν  όλα όσα βλέπεις. Από την πολιτική μέχρι την υπερβολική κοινή χρήση, νιώθετε θυμωμένοι ή ενοχλημένοι με αυτά που βλέπετε στο χρονολόγιό σας. Ίσως ακόμη και να αγχώνεστε από αυτά που βλέπετε επειδή έχετε κάνει υπερβολικό scroll.. 
  • Τρελαίνεστε αν δεν μπορείτε να ελέγξετε το feed σας. Μπορείτε να τα καταφέρετε σε έναν καφέ ή όταν περιμένετε στην ουρά του σούπερμαρκετ χωρίς να βιώσετε άγχος αποχωρισμού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Σας “τρώει” να γράψετε ένα Tweet ή να δημοσιεύσετε μια κατάσταση και δεν μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα άλλο; Τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά..

  • Δεν μπορείτε να απολαύσετε ό,τι κι αν κάνετε χωρίς να το κάνετε story πρώτα. Δεν μπορείτε για παράδειγμα να αφήσετε κάτω το τηλέφωνό σας στο γάμο του φίλου σας χωρίς να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία σχετικά με αυτό. Μετά, περνάς το μισό βράδυ ελέγχοντας για να δεις πόσα like έχει. Χρειάζεσαι όντως ένα μικρό διάλειμμα ..
  • Αρχίζεις να σκρολάρεις χωρίς να το καταλαβαίνεις. Υπάρχει κάτι στα social media που μας παρηγορεί. Έχει γίνει το νέο διάλειμμα από όλα.  Αλλά αν καταλήγετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς καν να το καταλαβαίνετε, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι είστε πολύ απορροφημένοι από αυτά..

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Έτσι θα τηρήσεις την υπόσχεση που δίνεις στον εαυτό σου

Her News b

Καλό άγχος: Ποια είναι τα οφέλη;

Her News

Πως να βοηθήσεις ένα αγαπημένο πρόσωπο όταν πάσχει απο κατάθλιψη

Her News