HerNews.gr
Ελλάδα

«Έρχονται» νέα μέτρα στήριξης: Τον Μάιο οι ανακοινώσεις

Ένα νέο πακέτο μέτρων θα ανακοινώσει μέσα στο Μάιο η κυβέρνηση για την στήριξη των νοικοκυριών. Οι τελευταίες «πινελιές» θα μπουν τον Μάιο , καθώς στόχος είναι να τεθεί σε σε εφαρμογή ένα ευρύ πλέγμα δράσεων αλλά και να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία.

Η αρχή έγινε με την «επιταγή ακρίβειας» που αφορά 1,7 εκατομμύρια άτομα, ενώ ακολούθησαν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ. Να σημειωθεί πως το εισόδημα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα θα αυξηθεί περαιτέρω από την 1η Ιουνίου, οπότε και θα υπάρξει μείωση κατά 0,5 ποσοστιαίων μονάδων των ασφαλιστικών εισφορών.

Παράλληλα στο τραπέζι είναι τέσσερις συν μια παρεμβάσεις και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Μάιο:

1.Μέσα στο Μάιο αναμένονται οι ανακοινώσεις για ένα ευρύ στεγαστικό πρόγραμμα- με κονδύλια σχεδόν ενάμισι δισεκατομμυρίου ευρώ- καθώς οι τιμές των ενοικίων έχουν πάρει την ανηφόρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράσεις που εξετάζονται προβλέπουν μεταξύ άλλων : παραχώρηση της κατοικίας με νοίκι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια ο εργαζόμενος θα μπορεί να αγοράσει το σπίτι (πρόκειται για την μέθοδο rent to own), επιδότηση ενοικίου, επιδότηση του επιτοκίου, επιδότηση για την αγορά πρώτης κατοικίας και παρέμβαση για ανακαίνιση υπαρχόντων κτιρίων που θα διατεθούν σε εργαζόμενους.

2.Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί μια ακόμα «επιταγή ακρίβειας» – με τα ίδια κριτήρια με αυτά που έχουν ήδη εφαρμοστεί- ή ενός «κουπονιού» τροφίμων στα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά.

3.Προκρίνεται η παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε μεταφορές, υπηρεσίες, καφέ κ.α.

4.Όσον αφορά στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά πρόκειται για ένα μέτρο που έχει υψηλό δημοσιονομικό κόστος και σε περίπτωση που τελικά εφαρμοστεί θα αφορά συγκεκριμένα προϊόντα (τρόφιμα).

Η πέμπτη και κυριότερη παρέμβαση θα αφορά ένα νέο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια με παρεμβάσεις «ανάχωμα» στις αυξήσεις σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα. Οι αποφάσεις επισπεύδονται και αναμένεται ένα ευρύ πακέτο που σε βάθος χρόνου θα αγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Διαρρήκτες χτύπησαν «χρυσάφι» σε μονοκατοικία στα Μεσόγεια: Άρπαξαν 87.000 ευρώ κι έγιναν καπνός

Her News b

Γιώργος Βάλλης: Επίσημη ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ

HerNews ka

Καίτη Γαρμπή – Διονύσης Σχοινάς: Η πρώτη τους κοινή συνέντευξη

Her News b