HerNews.gr
Καριέρα

“Δεν θέλω να δουλέψω σήμερα”: Τι πραγματικά μπορεί να σου συμβαίνει;

Όλοι έχουμε μέρες που απλά λέμε ότι “δεν θέλω να δουλέψω”.. Νιώθουμε ότι ξυπνάμε χωρίς κίνητρα, χωρίς έμπνευση και ίσως λίγο “καμένοι” από την δουλειά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσετε είναι ότι δεν είστε μόνοι.

Πριν ασχοληθούμε πραγματικά με αυτό, ας καθορίσουμε ένα πράγμα. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να λέτε κάτι όπως “δεν θέλω να δουλέψω σήμερα” και “δεν θέλω να δουλέψω πια”.

Δεν θέλω να δουλέψω σήμερα γιατί δεν νιώθω καλά

Σε περίπτωση που αισθάνεστε άρρωστος με το στομάχι σας, αν έχετε ερεθισμένα μάτια, μερικά φτερνίσματα ή άλλη αόρατη κατάσταση υγείας, παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε εσάς. Σε έναν κόσμο μετά το 2020, κάθε εργοδότης θα πρέπει να είναι ευαίσθητος σε μια σύντομη ημέρα ασθενείας – ειδικά σε μια ημέρα που θα μπορούσε να εμποδίσει και άλλους εργαζόμενους να αρρωστήσουν.

Δεν θέλω να δουλέψω .. γιατί η ζωή με προλαβαίνει

Αυτές είναι οι μέρες που μπορεί να θέλετε πραγματικά να εργαστείτε, αλλά η ζωή συμβαίνει παντού γύρω σας. Οι απροσδόκητες περιστάσεις μπορεί να κυμαίνονται από σκάσιμο σωλήνων έως πρόβλημα αυτοκινήτου (γιατί σκασμένα ελαστικά συμβαίνουν πάντα στο δρόμο προς τη δουλειά;).
Ίσως ο κτηνίατρός σας κάλεσε και επιτέλους μπορεί να φροντίσει τον άρρωστο σκύλο σας. Η ίδια περίπτωση μπορεί να συμβεί και για ένα σημαντικό ραντεβού στον οδοντίατρο..Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε τη διαφάνεια στην εργασία όποτε είναι δυνατόν.Σε αυτόν τον ονειρικό κόσμο, δεν χρειάζεται να δημιουργούμε περίτεχνες εργασιακές δικαιολογίες, πείτε την αλήθεια!

Δεν θέλω να δουλέψω, γιατί δεν έχω αντοχές

Δεν σημαίνει ότι είστε άρρωστοι πάντα παθολογικά. Μπορεί να έχετε κουραστεί ψυχολογικά, μπορεί να επιβαρύνεστε πνευματικά. Συμβαίνει! Και η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική για όλους μας. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε το ρεπό σας ή το ΣΚ, ζητήστε μια μέρα άδεια, και ξεκουράστε.. το μυαλό σας. Έχετε κάθε δικαίωμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

CEO αποκαλύπτει την «απαγορευτική» ερώτηση σε συνέντευξη για δουλειά

Her News

Ο «κανόνας της 10ετίας»: Γιατί πρέπει να αλλάζεις κάθε 10 χρόνια αυτό που κάνεις

Her News

Δεν πήρες προαγωγή; Να τι πρέπει να κάνεις!

Her News