HerNews.gr
Health

Brain Fog: Τι μας οδηγεί στην “ομίχλη του εγκεφάλου” ;

brain

Η ομίχλη του εγκεφάλου (brain fog) , η οποία έχει κάνει πολλές εμφανίσεις πρόσφατα, δεν αναφέρεται ως ασθένεια στην ιατρική. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στα συμπτώματα και τις επιπτώσεις της όμως.

Σημειώνοντας ότι η ομίχλη του εγκεφάλου (brain fog)  εμφανίζεται με συμπτώματα όπως έλλειμμα προσοχής, μειωμένη δύναμη μνήμης, διαταραχή του ύπνου και αδυναμία σκέψης σωστά, οι ειδικοί προειδοποιούν δηλώνοντας ότι αυτή η διαταραχή μπορεί στην πραγματικότητα να είναι προάγγελος άλλων ασθενειών.

brain

Οι αιτίες της ομίχλης εγκεφάλου (brain fog) είναι πολλές και περιλαμβάνουν φυσικούς, συναισθηματικούς και βιοχημικούς παράγοντες. 

  • Στρες: Το χρόνιο στρες μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να προκαλέσει κατάθλιψη. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ψυχική κόπωση. Όταν ο εγκέφαλός σας είναι εξαντλημένος, γίνεται πιο δύσκολο να σκεφτείτε, να αιτιολογήσετε και να εστιάσετε και έτσι οδηγήστε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια στο αποτέλεσμα που αναφέραμε παραπάνω.
  • Έλλειψη ύπνου: Η κακή ποιότητα ύπνου είναι δυνατόν να επηρεάσει το πόσο καλά λειτουργεί ο εγκέφαλός σας. Στόχο σας θα πρέπει να αποτελούν οι 7 έως 8 κάθε βράδυ καθώς έτσι θα αφήσετε την έλλειψη συγκέντρωσης μακριά σας. 

brain

  • Επίπεδα ορμονών: Οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν “ομίχλη στον εγκέφαλο”. Πιο συγκεκριμένα τα επίπεδα της προγεστερόνης και των οιστρογόνων αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλάζοντας τη γνωστική λειτουργία. 
  • Διατροφή: Η διατροφή μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του brain fog. Αποφεύγοντας ορισμένα τρόφιμα όπως η ασπαρτάμη, τα φιστίκια καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πιθανόν να δείτε διαφορά. 
  • Ιατρικές καταστάσεις: Οι ιατρικές καταστάσεις που σχετίζονται με τη φλεγμονή ή τις αλλαγές στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα είναι δυνατόν να προκαλέσουν ψυχική κόπωση. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν αναιμία, κατάθλιψη, διαβήτη, ημικρανίες ή ακόμη και υποθυρεοειδισμό. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Αλλαγή ώρας: 5 πολύ εύκολες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις το βράδυ για να κοιμάσαι πιο εύκολα

HerNews ka

Αλκοόλ: Για πόσες ασθένειες είναι υπεύθυνο;

Her News b

Χάπι της επόμενης μέρας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

HerNewskl